BIST 8.699
DOLAR 34,27
EURO 37,36
ALTIN 2.914,42
HABER /  DÜNYA

Üniversitede SOMA gerginliği

İstanbul Üniversitesi Kampüsü’ne kartondan hazırladıkları Siyasal Olaylara Müdahale Aracı (SOMA) ile girmek isteyen Öğrenci Kollektifi üyele...

Abone ol

İstanbul Üniversitesi Kampüsü’ne kartondan hazırladıkları Siyasal Olaylara Müdahale Aracı (SOMA) ile girmek isteyen Öğrenci Kollektifi üyeleri ile özel güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı. Güvenlik elemanları, SOMA’yı üniversiteye almadı. Bunun üzerine öğrenciler güvenlik elemanlarına su sıkınca gerginlik ve arbede yaşandı.
Öğrenci Kollektifi üyesi yaklaşık 10 kişilik grup İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü girişinde SOMA’lı (Siyasal Olaylara Müdahale Aracı) eylem yaptı. Kartondan yaptıkları SOMA aracını kampüs içerisine sokmak isteyen öğrencilere özel güvenlik görevlileri izin vermedi. Üniversite kampüsüne TOMA aracının girebildiği ancak kendi yaptıkları SOMA aracının giremediğini belirten grup, sloganlar atarak araç giriş kapısına yöneldi.
Burada da güvenlikler tarafından engellenen grup ellerindeki pet şişelerden güvenlik görevlilerine su püskürttü. Burada herhangi bir gerginlik yaşanmazken öğrenciler yeniden öğrenci girişine sloganlar atarak yürüdü. Kapının önüne gelen öğrenciler dışarıda bekleyen özel güvenliklere su sıktı. Bunun üzerine öğrenciler ile görevliler arasında arbede çıktı. Bir süre iki grup arasında yaşanan arbede sırasında öğrencilerin kartondan yaptığı SOMA parçalandı. Arbedenin bitmesi ve tansiyonun düşmesinin ardından öğrenciler alkışlarla protesto ederek kampüse girdi.
(İHA)