BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Üniversite hocaları MİTçi çıktı!

Fakülte öğrencisiz kaldı hocaları istihbarata çalıştı. İşte ünlü ajan filmlerine taş çıkartacak olayın perde arkası...

Abone ol

Malatya'daki Zirve Yayınevi cinayetinde adı geçen İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi Ruhi Abat'tan sonra aynı üniversitenin Dinler Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Şükrü Uslu'nun da istihbarat birimlerine çalıştığı ortaya çıktı.

Doç. Dr. Uslu, 16 Mayıs 2008'de Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği ifadede 'devletin ilgili kurumlarının talebi ile çalışmalar yürüttüklerini' ifade etti.
Zaman gazetesinden Erkan Acar'ın imza attığı haberde, 28 Şubat sürecinde medyanın hedefinde yer alan İnönü Üniversitesi Darende İlahiyat Fakültesi'nin öğrenci almama kararının ardından boşta kalan bazı öğretim elemanlarının istihbarata çalıştıkları iddia edildi.

Öğrencisiz kalan fakültenin akademik personelden bazılarının adı Zirve Yayınevi'nde işlenen cinayetler ile anılmaya başladı. Ruhi Abat'ın, yayınevi cinayetinin sanıklarından Emre Günaydın'ı azmettirdiği iddia ediliyor. Abat'ın adı dava dosyasındaki bir ihbar mektubunda azmettirici olarak geçiyor. Bu sebeple Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, Abat'ın ifadesine de başvurdu. Abat ifadesinde bazı çalışmalarda Malatya Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'na çalışmalarında birkaç defa destek verdiğini bu görüşmelerin bazen telefonla bazen de yüzyüze gerçekleştiğini söyledi.

Devletin ilgili birimlerinin talebiyle
Ruhi Abat'tan sonra aynı fakültenin Dinler Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Şükrü Uslu'nun da ifadesine başvuruldu. Uslu'nun 'Küresel Evanjelizm ve Türkiye' konulu çalışması, Zirve Yayınevi cinayeti ile ilgili dava dosyasına girdi. Dava dosyasına giren bir ihbar mektubunda da Uslu'nun verdiği misyonerlik seminerlerine dikkat çekildi. Savcılıkta, çalışmalarının uzun yıllardır devam ettiğini anlatan Uslu, bilgileri halkla paylaşmaya 2004-2005'te başladığını anlattı. Uslu, şunları kaydetti: "Bu çalışmalarımızı sunmamız da devletin ilgili kurumlarının talebi üzerine bazen de özel kuruluşların talebi üzerine gerçekleşmiştir." Şükrü Uslu da tıpkı Ruhi Abat gibi Türkiye'deki misyonerlik araştırmaları yapan Türkiye Dinler Tarihi Derneği'nin üyesi.