BIST 9.900
DOLAR 34,01
EURO 38,11
ALTIN 2.870,72
HABER /  GÜNCEL

Unakıtandan müjde!

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, bölgede yaşanan sel felaketinin herkesi üzdüğünü belirtti.

Abone ol

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, bölgede yaşanan sel felaketinin herkesi üzdüğünü belirterek, ''Beni mutlu eden nokta, Bakanlar Kurulu'nda Edirne'deki taşkınların gündeme gelerek ele alınması ve destek verilmesidir'' dedi.

Kemal Unakıtan, yerel Edirne Televizyonu'nda yaptığı açıklamada, Edirne'deki sel felaketlerini küçüklüğünden bu yana yaşadığını söyledi.
Taşkınlar dolayısıyla yapılan yardımların sürdüğünü ifade eden Unakıtan, şöyle devam etti:

''Bölgede yaşanan sel felaketi herkesi üzdü. Beni mutlu eden nokta, Bakanlar Kurulu'nda Edirne'deki taşkınların gündeme gelerek ele alınması ve destek verilmesidir. Valiliğe anında para gönderildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 10 milyon YTL gönderdi. Böylece esaslı bir bakım yapılarak seddeler onarılacak. Gönderilen 4 milyon Avro ile de nehir yatakları temizlenecek. Taşkından mağdur olanların zararlarını hükümet olarak karşılayacağız.'' Evleri zarar gören kişiler için de hasar tespit çalışması yapılacağını ifade eden Unakıtan, devletin, mağdur vatandaşın her zaman yanında olduğunu söyledi. Edirne'ye hizmet getirmeyi sürdürdüklerini ifade eden Unakıtan, içme suyu ve doğalgaz sorununu çözüme kavuşturacaklarını kaydetti.

Kentin işsizlik sorunu olduğunu ve bu çerçevede büyük bir grubun Edirne'de kağıt fabrikası yapmak istediğini ifade eden Unakıtan, valilik, belediye başkanlığı ve sivil toplum örgütlerinin bir komite kurarak bu yatırımın gelmesi yönünde çaba göstermesi gerektiğini bildirdi.

Edirne'nin, 4 yıldızlı otele ve bir havaalanına ihtiyacı olduğunu ifade eden Unakıtan, ayrıca Toplu Konut İdaresi'ne (TOKİ), konut yapılması için Hazine olarak ücretsiz arsa vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Kapıkule Gümrük Kapısı'ndan yerli ve yabancı araçların haftada 1'den fazla giriş ve çıkışına izin verilmediğini hatırlatan Unakıtan, ''Yasak gelmeden önce vatandaşlar sadece ucuz ve vergisiz akaryakıt almak için gümrüğün karşı tarafına geçiyorlardı. 1 depo akaryakıtla kar ettiklerini düşünüyorlardı. Alınan bu kararın yeniden gözden geçirilmesi için Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ümit Mıhlayanlar'ı ilgili taraflarla görüştürmek üzere Ankara'ya çağırdım'' dedi.