BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Unakıtana tavuk çiftliği sorusu

Maliye Bakanı Unakıtan hakkında yeni bir iddia gündemde. Bu kez olay bir arazi satışı...

Abone ol

Maliye Bakanı Unakıtan'ı vergi kaçırmakla suçlayan CHP'li vekiller Atilla Kart ile Kemal Kılıçdaroğlu. İddiaya göre Unakıtan Maliye Bakanı olmadan önce bir gayrimenkul satışından vergi kaçırdı.

İddia şöyle... İzmir-Foça Kabayer'de bulunan ve o dönemde üzerinde tavuk çiftliği bulunan arazi, 12 Ekim 2000 tarihinde Yönetim Kurulu Başkanlığını Kemal Unakıtan'ın yaptığı BEM Dış Ticaret'e 15 milyar 600 milyon liraya
satıldı.

Aynı taşınmaz aradan 18 ay geçmeden, 10 Mayıs 2002 tarihinde yine BEM firması tarafından Al Baraka Türk Özel Finans Kurumuna bu kez 1 trilyon 260 milyon liraya satıldı.

Aradaki bedel farkı 85-90 kat civarında oldu. Ancak BEM Firması bu satıştan dolayı oluşan kurumsal vergi karını beyan etmeyerek hazinenin o dönem için 800 milyar lira zarara uğratılmasına neden oldu.

"SATIŞLA NE AKLANDI"

İddiaları gündeme taşıyan İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu "Bu satışla bir şeyler mi aklanmak isteniyor? Satan firmanın bir dönem ortağı Unakıtan, satın alan firmanın genel müdürü Unakıtan. Alıcı ile satıcı aynı kişiler. Satıştan doğan kar nasıl kapatıldı?" sorularını yöneltti.