BIST 9.976
DOLAR 34,03
EURO 38,04
ALTIN 2.831,02
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ümraniye'de trafiğe Ginger'li çözüm!

Ümraniye Belediyesi, 'Ginger' isimli araçları hizmete sokarak ilçede yaşanan trafik probleminin çözümüne katkıda bulunuyor.

Abone ol

Ümraniye Belediyesi, yeni bir uygulamaya daha imza atarak ‘Ginger’ isimli araçları hizmete sundu. Tek kişilik araçlar, trafiğin yoğun olduğu bölgelerdeki uygunsuz parklaşmalara engel oluyor.

Ümraniye Belediyesi, yeni bir uygulamayı daha hayata geçirerek, trafikte ‘Ginger’ dönemini başlattı. Zabıta Müdürlüğü Ekiplerince kullanılan Ginger (Segway PT), tek kişilik araçlar, trafiğin yoğun olduğu bölgelerdeki yığılma ve uygunsuz parklaşmalara müdahale ediyor. Elektrikle çalışan iki tekerlekli Segway PT (Personel Transporter) kişisel araçlar tahsis edilen zabıta ekipleri, daha hızlı ve daha etkili bir şekilde trafik ihlallerine müdahale edebiliyor. Aracın kullanımıyla ilgili eğitim alan zabıta ekipleri, trafik yoğunluğu üst seviyede olan caddeleri sıklıkla kontrol ederek olası trafik ihlallerine ve usulsüz parklaşmalara da engel oluyorlar. Zabıta ekipleri, trafik akışını düzenleyerek Ümraniye trafiğinde önemli bir rahatlatma sağladı.

‘TRAFİK SORUNLARININ ÇÖZÜMÜNDE ETKİLİ OLDU’

Hayata geçirdikleri uygulama ile Ümraniye trafiğinde önemli bir rahatlama sağladıklarını söyleyen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, özellikle trafiğin çok yoğun olduğu Alemdağ Caddesi’nde uygulamanın sorunları büyük ölçüde çözeceğine inandıklarını belirtti. Gerek kolay kullanımı ve gerekse olaylara ivedilikle müdahale edebilmesi açısından Ginger’ın pratik bir uygulama olduğunun altını çizen Başkan Hasan Can, şunları söyledi:

‘Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz, yaklaşık bir aydır uyguladıkları bu hizmetle trafik sorunlarının çözümüne büyük katkı sağladı. Trafik yoğunluğu olan cadde ve ana arterlerimizde Ginger’ın trafik yoğunluğunu azaltmada etkili olduğunu gördük. Bu uygulamayla özellikle usulsüz parklaşmaların önüne geçildi. Gerek sürücüler ve gerekse yayaların son derece olumlu karşıladığı bu uygulamayı önümüzdeki süreçte yaygınlaştırmayı planlıyoruz. Şu anda 3 adet olan araçların sayısını ihtiyaçlar doğrulusunda arttıracağız.’