BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Ümraniyede sıkı denetim

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, ilçede faaliyet gösteren internet cafeleri yakın takibe aldıklarını söyledi.

Abone ol

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, belediye olarak internet cafeler konusunda hassas olduklarını ve bu nedenle ilçe sınırları içerisinde işletilen internet cafeleri yakın takibe aldıklarını söyledi. Son yıllarda özellikle çocuklar ve gençler için olumsuz ortamlar haline dönüşen internet cafelerin sayısın arttığını belirten Başkan Hasan Can, bu ortamları çok sıkı bir biçimde denetlediklerinin altını çizdi. Başkan Can, şunları söyledi:

‘İnternet cafelerden herkes kadar biz de muzdaripiz. Son yıllarda gençlerimiz ve çocuklarımız için zararlı ortamlara dönüşen internet cafeler var. Bu konuda sorumluluk mevkiinde bulunan herkese görev düşüyor. Biz Ümraniye Belediyesi olarak üzerimize düşen sorumluluğu en iyi bir biçimde yerine getirmeye çalışıyoruz. Kapı ve pencereleri kapalı tutulup, havalandırması bulunmayan, sigara içilen ve küçük yaştaki çocukların alındığı cafeleri tespit edip, kapılarına kilit vuruyoruz. Ahlaksız siteleri filtreleyen programları olmayan, bu konuda hassas davranmayan internet cafeleri, önceden alınmış ruhsatı olsa bile, ruhsatını iptal edip kapatıyoruz. Çocuk ve gençlerimizin sağlığını, geleceğini düşünmeyen, onları istismar eden, eğitimlerini olumsuz yönde etkileyen bu tür ortamlara kesinlikle müsamaha göstermiyoruz.”

“İNTERNET CAFELER YERİNE BİLGİ EVLERİNE GELSİNLER”

İnternet cafelerin internet hizmetinden faydalanmak ve oyun oynamak amacıyla kullanıldığını söyleyen Başkan Hasan Can, çocukların ve gençlerin bu ihtiyaçlarını karşılamak için de alternatif ortamlar oluşturduklarını söyledi. Başkan Can şunları söyledi: ‘Belediye olarak her mahalleye 2 adet olmak üzere, toplam 30 adet bilgi evi kazandırmayı hedefledik. Şu an 9 adet bilgi evi Ümraniyelilere hizmet veriyor. Amacımız gençleri ve çocukları kötü ortamlardan uzak tutarak, onlara güvenli ve sağlıklı bir bilgi ve eğlence ortamı sunmaktır. Çocuklarımız ve gençlerimiz bilgi evleri aracılığıyla hem derslerine çalışabilecek hem de çağın bilgi ve teknolojisinden ücretsiz olarak faydalanabilecekler.’