BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Ümit ve genç hafızlar yarıştı

Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması’nın ilk aşaması dün gece gerçekleştirildi.

Abone ol

Mihrabistanbul İlim Kültür ve Sanat Derneği ile İstanbul Müftülüğü tarafından düzenlenen “Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması’nın ilk aşaması dün gece gerçekleştirildi. Ümit ve genç hafızlar kategorisinde finale kalan 5 hafız, Kur’an-ı Kerimi daha güzel okuduklarını göstermek için birbirleriyle kıyasıya mücadele ettiler.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Feshane’den gerçekleştirilen “Ümit ve Genç Hafızlar” kategorisindeki “Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışması büyük ilgi gördü. Yarışma gecenin ilerleyen saatlerinden yapılmasına rağmen Haliç Salonu doldu taştı.

BİRİNCİ ÜMRANİYE’DEN
Şile Müftüsü Sabri Avlak, Fatih Cami imamı Osman Şahin ve Eyüpsultan Cami İmamı Metin Çakar’ın jüri üyesi oldukları Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma yarışmasında birinciliği Ümraniye Yenidoğan Kur’an Kursu’nda eğitim gören Faruk Demirbaş kazandı. Küçükyalı Gözcübaba Kur’an Kursu öğrencisi Hamza Aras ikinci olurken, Kartaltepe Kur’an Kursu öğrencisi Selman Gülhan ise üçüncü oldu.

YOĞUN KATILIM
Mihrabistanbul’ün ümit ve genç kategorisinde düzenlediği yarışmaya hem halk hem de yetkililer yoğun ilgi gösterdi. İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağırıcı, yardımcıları İsmail İpek ve Mehmet Aşık ile Bakırköy, Eyüpsultan, Sarıyer, Şile başta olmak üzere bir çok ilçenin müftüsü ve belediye yetkilileri çok sayıda davetli katıldı. Ümit ve genç hafızlar Kur’an-ı Kerim tilavetiyle herkesi büyülediler.

“FESHANEDE YAPILMASI MEMNUNİYET VERİCİ”
Yarışmanın ardından kısa bir selamlama konuşması yapan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı, dini temalı etkinliklerin resmi bir kuruluşun mekânında yapılmasının memnuniyet verici olduğunu vurguladı. Belediyenin halkın taleplerine dikkate alarak Ramazan’ın manevi atmosferine uygun etkinlikler yapmasının takdir edilmesi gerektiğini belirten Mustafa Çağrıcı, hem hafızları hem de onları yetiştiren hocalarını tebrik etti. Çağrıcı, “ömürlerinin baharında olan bu yavrularımızın iyi yetiştirildiğini görmek gelecek adına daha büyük güzelliklere tanık olacağımızın göstergesi olarak algılıyorum” dedi.

BAŞVURULAR SONA ERMEK ÜZERE
Öte yandan mihrabistanbul üç kategoride Kur’an-ı Kerimi güzel okuma yarışması düzenliyor. Gençlerin ardından yetişkinlerin yarışacağı aşamaya da az kaldı. Başvurular 6 Ekimde son bulacak. 18-40 yaş arası kişilerin katılacağı Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışmasının elemeleri Fatih Camisi’nde finali ise Feshane’de 15 Ekim tarihinde yapılacak. Ayrıca İmam-hatipliler arasında yapılacak Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması da 18 Ekim’de gerçekleştirilecek. Büyük yarışmada büyük ödüller takdim edilecek. Birinciye 10, ikinciye 7 bin 500 ve üçüncüye 5 bin YTL para ödüle verilecek. Sesine, kıratına ve hançeresine güvenen herkesin bu yarışmaya katılması çağrısı yapılıyor.