BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  SPOR

Ulusoydan telefon sitemi

Ulusoy, Milliler'in Yunanistan'ı yendiği karşılaşma sonrası aranmamasına tepkisini dile getirdi... Peki kime tepkili?

Abone ol

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, (A)
Milli Futbol Takımı'nın 2008 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Yunanistan'ı deplasmanda 4-1 yendiği maçın ardından devlet büyüklerinin kendisini arayıp kutlamamasından dolayı üzgün olduğunu söyledi.
Norveç ile yarın yapılacak milli maç nedeniyle Almanya'da bulunan Haluk Ulusoy, Lig TV'de yayınlanan ''2'ye 1'' adlı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın milli maçın ardından kendisini aramadığının hatırlatılması üzerine Ulusoy, ''Üzgün olabilirim, ama hiçbir şekilde kızgın ve kırgın olmam mümkün değil. Ülkemin başbakanına haddimi aşan bir şey söylemem mümkün değil, ama Türkiye Futbol Federasyonu bir kurum olduğu, başında da Ulusoy ve yönetim kurulu bulunduğu için, Sayın Başbakan'ın arayıp tebrik etmesi bizler için anlam taşırdı'' dedi.

Atina'daki zafer sonrası aranmamasına bir anlam veremediğini vurgulayan
Haluk Ulusoy, ''Kurumun başı olarak aranılmak güzel bir şey. Çünkü biz Atina'dan tarihi bir zaferle çıktık. Devlet büyüklerimizin bizi araması onur ve gurur verir, heyecanlandırır, daha fazla motive ederdi. Ama maalesef olmadı. Sayın Başbakan beni değil, Fatih Terim'i aradı. Ama bana göre kurumun başı aranması gerekir. Eğer Fatih Terim arandıysa, demek ki Fenerbahçe'nin, Beşiktaş'ın, Galatasaray'ın başarılarında da artık teknik direktörler aranacaktır. Bu kez de onlar 'Niye bizi aramadı?' diyeceklerdir'' diye konuştu. Ulusoy, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kendisini aramasından çok mutlu olduğunu da iletti.

-''REHAVET YOK, DAVAYA İNANDIK''-

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, Yunanistan zaferinin ardından yarınki Norveç maçı öncesi takımda rehavet bulunup bulunmadığı yönündeki bir soruya, şu yanıtı verdi:

''Rehavet yok, davaya inandık. 'Adımızı 2008 Avrupa Şampiyonası'na
yazdıracağız' dedik. Tek vücut olduk. 2002 ruhunu bütün ülkeye tekrar
yaşatacağız. Yine ülkemizi sokaklara dökeceğiz. Biz bu günler için varız.''

-YUNANİSTAN'A ÖRNEK AĞIRLAMA PLANLANIYOR-

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, Yunanistan ile yapılacak 2008 Avrupa Şampiyonası elemeleri rövanş maçında, konuk ekibe, herkese örnek olacak bir ağırlama planladıklarını söyledi.

Atina'da yapılan maçta bazı fanatik taraftarların açtıkları pankart ve stat
içindeki taşkınlıkların dışında Yunan Futbol Federasyonu'nun kendilerini iyi ağırladığını anlatan Ulusoy, rövanş maçıyla ilgili şunları kaydetti:

''Türkiye'de oynanacak Yunanistan maçında Yunan takımına can-ı gönülden bir misafirperverlik sunacağımıza inanıyorum. Bunun için çok büyük bir çalışma içine gireceğiz. Güzelliklerle dolu bir Yunanistan maçı göstereceğiz. Havaalanında karşılanışlarından, yolcu etmeye kadar... Yunanistan Federasyonu bizi çok güzel ağırladı, ama biz onlardan daha iyi bir ağırlama yapacağız.''

-RÜŞTÜ'NÜN TEDAVİ MASRAFLARI-

Haluk Ulusoy, milli maçta sakatlanarak uzun süredir sahalardan uzak kalan Fenerbahçe'nin file bekçisi Rüştü Reçber'in tedavi masrafları konusundaki spekülasyonlara da açıklık getirdi.

Fenerbahçe Kulübü'nün bu konudaki girişimlerinin hatırlatılması üzerine
Ulusoy, FIFA tarafından bu konuda bağlayıcı bir durum olduğuna dikkat çekerek, şu anki yönetmeliklerin milli maçlarda sakatlanan oyuncuların masraflarının federasyonlarca ödenmesini engellediğini kaydetti.

Ulusoy, ''FIFA tarafından bağlayıcı bir durum var. Biz en son UEFA
toplantısına gittiğimizde imza verdik, sakatlanan futbolculara para verilmemesi konusunda. Bu bağlayıcı durum olmasaydı, tek kuruşun hesabını yapmadan, Fenerbahçe Kulübü'nün de başvurusunu beklemeden çıkartıp parasını öderdik. FIFA,UEFA ve federasyonlar bu konuda yeni arayışlar içindeler. Zannedersem bir formül bulunacak. Suç işlemiş oluruz, bunun için kıpırdayamıyoruz'' dedi.

-''HUKUKA UYGUN 68 İMZA TOPLANDI''-

Futbol Federasyonu'nu olağanüstü genel kurula götürmek için genel kurul
üyelerinden bir süre önce toplanan imzalar konusuna da değinen Ulusoy,
kendilerine gelen hukuka uygun imza sayısının 68 olduğunu açıkladı.
Genel kurulun toplanması için gereken imza sayısının 90 olduğunu kaydeden Ulusoy, ''Bu kadar zorlamalarına rağmen iyi işler yapıyoruz. Ana statüye, hukuka, kanunlara uygun 90 imza gelseydi, bunun karşısında durmam mümkün mü?'' dedi.