BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,04
ALTIN 2.834,37
HABER /  SPOR

Ulusoya ve Lig TVye eleştiri

Aziz Yıldırım cezalar sonrası Federasyon'u ve Lig TV'yi eleştirerek şu çarpıcı açıklamalarda bulundu;

Abone ol

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, sarı lacivertli kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, Türkiye Kupası'na veda ettiklerini ancak futbolcularına üzülmemeleri gerektiğini belirterek, "Onlara daha önce de finaller oynayıp Türkiye kupasını kaçırdığımızı hatırlattık. Futbolda bu sonuçları kabul edemeyen bir yönetim biçimi, sadece günü kurtaran ve kısa vadeli çözümleri tercih eden bir yapılanmadır.

Halbuki ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarım hep kalıcı bir kurumsal yapının, ilkelerin, kuralların her şeyden önemlisi Fenerbahçe olgusunun değerini her dakika arttıracak bir yönetim biçimini yani zor olanı seçtik. Bu seçim bizim. Türkiye'nin en büyük futbol kulübünü, onun asırlık geçmişine, geleneklerine ve geleceğine götüren hedeflerini de çoğu zaman kısaltan bir yönetim biçimidir. Biz, aykırı kararlar alan, duvarları yıkan, insanları kıran, sistemleri yok etmek isteyen bir yönetim de olabilirdik ama değiliz.

TEPKİSİZ KALDIĞIMIZ DÜŞÜNÜLMESİN
Camiadan hiç kimsenin, Fenerbahçe yönetiminin yaşananlara tepkisiz kaldığını düşünmemesini isteyen Yıldırım, "Bugüne kadar bize yapılan oyunlara suskun kalmamızın nedeni; dünya kulübü diye her defasında ısrarla üzerine basa basa söylediğimiz bir gerçeğin yanında, yaşamak zorunda kaldığımız ve Fenerbahçe'den sürekli nemalanan kuruluşların da aynı ülkenin kurumları olmasıdır. 

Türkiye'nin futboldaki lokomotifi olarak görülen Fenerbahçe Spor Kulübü'nün yapısal dönüşümünü başarıyla hayata geçirmiş olmasının bazı kurumları rahatsız ettiğini ifade eden Aziz Yıldırım, "Nedense hem Türk Futbol Federasyonu'nu, hem de yayıncı kuruluş Lig TV'nin içinde bazı kişileri rahatsız etmektedir. Bir maç yayınında "İnanamıyorum Fenerbahçeli oyuncunun yaptığı harekete bak" diyen bir maç spikeri ile yan hakemin "Kart göster" uyarısına rağmen, pozisyonu faul kararıyla geçiştiren hakemin amacı hep aynıdır: Fenerbahçe'yi yıpratmak, taraftarını provoke etmek, önü alınamayacak olaylara sebep olmaktır" şeklinde konuştu.

BİNDİKLERİ DALI KESİYORLAR
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım sözlerini şöyle tamamladı:

"Fortis Türkiye Kupası maçında ve daha önce oynadığımız bir çok maçta yanlı kararlar verenler ve bu kararları reytinge çevirenler adeta bindikleri dalı kesmekte, Fenerbahçe ile Türk futboluna zarar vermektedir. Milyonlarca taraftarının desteğinden güç alan bir spor kulübünün yöneticileri olarak, artık köklü çözümler üreteceğiz. Bundan hiçkimsenin şüphesi olmasın. Zaman zaman devletin sorumlu kademelerinin bile çare bulamadığı federasyon ve hakemler için köklü çözümleri üretecek adımları atmaya, sesimizi duyurmaya, 3 Mayıs'ta Anıtkabir'de en büyük Fenerbahçeli Atatürk'ün huzurunda buluşarak başlıyoruz."