BIST 9.002
DOLAR 34,20
EURO 37,11
ALTIN 2.979,22
HABER /  SPOR

Ulusoy başkanlığı bırakıyor

Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy ayrılacağını söyledi.

Abone ol

Haluk Ulusoy döneminde tartışmalar da hiç bitmedi. Tüm bu olaylar karşısında hep susmayı tercih eden TFF Başkanı Haluk Ulusoy, sessizliğini bozdu. Haluk Ulusoy, söze en önemli meseleden başladı ve başkanlık koltuğunu ilk seçimde bırakacağını söyledi.

"İLK SEÇİMDE BAŞKANLIĞI BIRAKCAĞIM"
     
Haluk Ulusoy, söze en önemli meseleden başladı ve başkanlık koltuğunu ilk seçimde bırakacağını söyledi. Eleştirilerin haksız olduğuna inanan Ulusoy, "Biz doğru işler yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Türk futboluna faydamızdan başka bir şeyimiz olmadı. Fakat yapılan eleştiriler çok haksız. Ailemi, çocuklarımı ihmal ettim yıllarca. Karşılığında hep eleştiri aldım. Artık aileme ve sevdiklerime vakit ayıracağım. Buradan sizin aracılığınızla kamuoyuna açıklıyorum: Şayet erken genel kurul kararı gibi bir şey ortaya çıkarsa kesinlikle aday olmayacağım. Görev sürem dolduğu andan itibaren federasyon başkanlığını bırakacağım." dedi.
     
MAÇI BIRAKIP HAKEMLERİ İZLİYORUM

Ulusoy, her hatanın kendisinden bilinmesine de çok kızıyor. Son dönemde Trabzon'dan sonra Beşiktaş camiasının da tepki göstermesi şevkini iyice kırmışa benziyor. "Hayattaki en büyük zevkim futbol. Futbol için ailemi geri plana ittim yıllarca." diyen Ulusoy, "Türkiye'de son zamanlarda anormal komplo teorileri ortaya atılıyor. Neredeyse top taca çıksa bizden bilecekler. Kornere çıksa 'Ulusoy istifa' diye bağırıyorlar. Bu sezon en büyük keyfim olan maç izlemeyi bırakıp hakemleri takip ediyorum. En küçük bir hata yapsalar bizden biliyorlar çünkü." sözleriyle üzüntüsünü dile getirdi.
     
Trabzonluların tavrına çok kırıldım

Trabzon-Sivas maçındaki olaylardan sonra Bordo-Mavili kulübün takındığı tavra çok kırıldığını ifade eden Haluk Ulusoy, yöneticilerin kendi hatalarını kapatmak için Federasyon'a yüklendiğini söyledi. Ulusoy, "Trabzon-Sivas maçını evde Affan Keçeci ile birlikte izliyorduk. Hakem soyunma odasına gitti. Sonra da çıkmadı, maçı tatil etti. Hiçbir federasyon başkanı hakemi arayıp da talimat vermez. Maçın hakemi Bülent Demirlek'i aramak aklımdan bile geçmedi. Temsilcileri dinleyene kadar, Trabzonspor'un hükmen mağlup olacağını düşünüyordum. Ama temsilcileri dinledikten sonra fikrim değişti ve maçı tekrar kararı verdik. Verdiğimiz karar doğruydu. Fakat Trabzonsporluların tavrı beni çok kırdı. Benim memleketim, toprağım Trabzon. Ben adaletli davranmak zorundayım. Kimseye haksızlık yapmadım." dedi.

Zaman / Serkan Akcan