Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketinin izinsiz para topladığı gerekçesiyle kapatılması gündemde.
Abone olUlusalcı Derneklerin en güçlüsü Vatansever Kuvvetler Güç Birilği Hareketi, kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya. Kayıp trilyonlar, toplanan paralar Ulusalcıları sarsıyor...
Ulusalcı derneklerin başında gelen Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketinin izinsiz para topladığı gerekçesiyle kapatılması gündemde. Dernek Başkanı Taner Ünal iddiaları reddederken, müfettişlerce hazırlanan dosya savcılığa gönderildi. Bu arada dernek yöneticileri ise tek tek istifa ediyor.
Ulusalcı derneklerin başında gelen Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Derneği (VKGB), izinsiz para toplamaktan soruşturma geçirince kapatılma tehdidiyle karşı karşıya kaldı. Soruşturmayı tamamlayan İçişleri Bakanlığının dosyayı cumhuriyet savcılığına gönderdiği öğrenilirken, derneğin Türkiye genelinde faaliyetlerine son verilmesi için dava açılabileceği belirtildi.
VKGB Genel Başkanı Taner Ünal, İçişleri Bakanlığınca tamamlanan soruşturmanın, izinsiz yardım toplamayla alakası olmadığını savundu. Ünal, Bütün hesabımıza giren para 18 bin YTLdir. Dernek adına ikinci bir hesap tuttuğumuz yönünde bir şikayette bulunulmuş, bunun aslı olmadığı ortaya çıktı. dedi. Hiç kimseden para toplamadıklarını ileri süren Ünal, Bu Milliyetçi Hareket Partisinin (MHP) bir provokasyonudur. Hareket çok büyüdüğü için bizimle ilgili şikayetler üretiyorlar. iddiasında bulundu. Ünal, resmî kayıtlı üye sayılarını ise Derneğimizin resmî kayıtlı kaç üyesi olduğu benim kendi özel bilgim, sizi ilgilendirmez. diyerek açıklamaktan kaçındı.
Ünalın suçlamalarına MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici, Türk milliyetçiliği adına yapılan bütün faydalı çalışmaları desteklediklerini, ancak kişisel veya grupsal ikbal kaygılarıyla oluşmuş hareketleri, adları ne olursa olsun desteklemediklerini söyleyerek karşılık verdi.
Ankara merkezli olarak Nisan 2005te örgütlenmeye başlayan Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi, ulusalcı dernekler arasında en çok öne çıkan grup. Türkiye genelinde 600 bin üyeleri olduğunu açıklayan Taner Ünal, 40 ilde 105 ayrı şube açtıklarını söylemiş ve örgütlenme için 1,5 milyar YTL harcandığını söylemişti. Kurulduktan 7 ay sonra (Aralık 2005) bazı kopmalarla gündeme gelen hareket, provokasyonların yaşandığı Mersinde 18 Nisanda bayrak yürüyüşü yapmak isteyince yeni bir tartışmaya neden olmuş, ardından da Kuvvacı derneğin onursal başkanı emekli Korgeneral Hasan Kundakçı ile kurucu üyelerden emekli emniyet müdürü Kemal Canay istifa etmişti. Kundakçı ve Canayın istifalarının ardından derneğin Mersin, Antalya, Van, Konya, Trabzon ve Düzcede dernek yönetimleri dağılmıştı.
Dernekten istifa eden isimler şimdilerde ilginç iddialarda bulunuyor. Emekli emniyet müdürü Kemal Canay, derneğin başka amaçları olduğuna dikkat çekerek, Ünalın iddia ettiği gibi Mersinde 70 bin değil, kayıtlı sadece 72 üye olduğunu belirtiyor. Derneğin Türkiye genelinde 105 şubesi olduğu iddiasını yalanlayan eski başkan yardımcısı Vehbi Şanlı da sadece Antalya, Mersin ve Konyada şubeler kurulabildiğini aktarıyor. Şanlı, dernek yöneticileri için Hayalperest, ruhsal sorunları olan kişiler nitelemesinde bulunuyor. Konya eski İl Başkan Yardımcısı Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şahin Filiz ise Taner Ünal, trilyonlarca para harcadığını başından beri söylüyordu. Daha sonra yaptığı masrafları gerekçe göstererek dernek şubelerinden 3er bin YTL istedi. Kimse de para toplayıp göndermedi, daha sonra dernekler dağıldı. diye konuşuyor.