BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Uludere Komisyonu raporları bekliyor!

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, ilgili bakanlıkların konuyla ilgili raporlarını bekliyor...

Abone ol

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Ulurede'de 34 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalamlayla ilgili Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'ndan gelecek raporları değerlendirerek, bu konuda atacakları adımları belirleyeceklerini söyledi.

Üstün,  yaptığı açıklamada, Uludere'deki hava saldırısıyla ilgili çalışmalarını sürdürdüklerini, kamuoyunun bu konuda sabırlı olması gerektiğini ifade etti. Bu tür olayların ayrıntılarının ortaya çıkarılmasının belli bir süreç aldığına işaret eden Üstün, ancak olay tüm netliği ile ortaya çıkıncaya kadar çaba sarf edeceklerini dile getirdi. Üstün, konuyla ilgili netlik kazanmamış olan bilgilerin kamuoyuna aktarılmasının, bu soruşturma için yapılabilecek en büyük kötülük olduğunu vurguladı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan, olayla ilgili istihbarat bilgilerinin nereden geldiğine ilişkin rapor talep ettiklerini belirten Üstün, Bakanlığın söz konusu raporu yakında kendilerine ileteceklerini bildirdi. Aynı zamanda Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı tarafından bu konuda gizlilik kararı verildiğini anımsatan Üstün, bu nedenle rapor üzerinde hassas bir çalışma yapıldığını söyledi.

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan raporun resmi yollardan gelmesi için de bir talepte bulunduklarını anlatan Üstün, "Her iki rapor da ulaştığında bir değerlendirme yapacağız ve atacağımız adımları belirleyeceğiz. Bu tür olaylarda çalışmaları adım adım yürütmek önemli. Çünkü bir pencere açtığınızda karşınıza on pencere daha çıkabiliyor. Bunlar da belli bir zamanı alıyor" diye konuştu.

Üstün, kamuoyunun bu konuda Meclis'e güvenmesini ve sabırla beklemesini arzu ettiklerini sözlerine ekledi.