12 Eylül darbesinin ardından hapis yatan Adanalı ülkücüler ve aileleri , Bahçeli'ye sert bir mektup yazdı.
Abone olAdanalı ülkücüler ile aileleri, MHP lideri Devlet Bahçeli'den reform paketi ile ilgili tavrını değiştirmesini istedi.
Zaman gazetesinde yayınlanan mektupta "Sayın Genel Başkanım" diye başlayan mektupta , "Bizim ülkücülüğümüz emniyet ve yargı tarafından tescillendi." vurgusu yapıldı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, anayasa değişikliği paketine destek veren ülkücüler için 'kendinden menkul zavallılar' ve 'ülkücü müsveddeleri' gibi ağır ifadeler kullanmasına, tabanın tepkisi dinmiyor.
"BAHÇELİ BİZİ YIKTI"
Genel merkeze gönderilen mektubun altında 13 imza var. Kaleme alansa Adana ülkücüler davasından yargılanan ve 29 yılda 5 kez tutuklanarak 13 yıl hapiste yatan Taylan Çoklar'ın eski eşi Gülçiçek Türker Çoklar. Ülkücülük davalarında yargılanıp mahkûm olanlar ve aileleri, Bahçeli'ye sitem ediyor. Zaten partileri MHP'den maddi ya da manevi bir destek göremediklerini ifade ederken Bahçeli'nin bu sözleriyle tamamen yıkıldıklarını anlatıyorlar. Mektupta şöyle deniyor:
TÜRKEŞ'İN ÜLKÜCÜLERİYİZ
"Birçoğumuzun ailesi dağıldı. Birçoğumuz eşlerinden ayrıldı. Kimileri cezaevlerinde gördükleri işkencelerden vefat etti. Bizleri üzen konu ise anayasa taslağının geçici 15. maddesi üzerinden hiç olmayan ifadelerin kullanılmasıdır. Bizler dün neysek bugün de oyuz. Her zaman gerçek Türk milliyetçileri ve Başbuğ Alparslan Türkeş'in ülkücüleriyiz. Bizler sözde değil, özde ülkücüleriz. Bizleri anayasa taslağını destekledik diye 'Zavallılar, bu kutlu hareketin eskisi ve müsveddesi' diye nitelendirmeyin. Bizlerin ülkücülüğü, emniyetlerce, askerî ve sivil mahkemelerce, Yargıtay'ca tescillenmiş, kanıtlanmış ve belgelenmiştir. Bizler gerçek MHP'li ve ülkücüleriz."
DESTEK VERİLSİN
Mektupta ayrıca, MHP'nin bugün Meclis'te bulunmasında dahi geçmişte verilen mücadelenin büyük payı olduğu savunuluyor. "Geçmişi ve geçmişte yaşanan olayları unutmamak gerekir." denilirken MHP'nin özellikle geçici 15. maddenin kaldırılması yönünde oy kullanması talep ediliyor. 12 Eylül darbecilerinin yargılanmasının önündeki engelleri kaldıran değişiklik için, "Bu bizim derdimizdir." deniliyor.