BIST 10.073
DOLAR 35,38
EURO 36,48
ALTIN 3.015,76
HABER /  GÜNCEL

Ülkücüler Yılmaz Güney'i öldürecekmiş!

Ünlü yönetmen Erden Kıral, Aynadan Yansıyan Hatıralar isimli anılarında Yılmaz Güney ile ilgili çarpıcı bir anısını anlattı...

Abone ol

Ünlü yönetmen Erden Kıral, Aynadan Yansıyan Hatıralar adlı anı kitabında ülkücülerin Yılmaz Güney'i cezaevinde öldürme girişimini anlatıyor.

Hayranı olan bir başka ülkücü Güney'e haber verince girişim başarısız olmuş. Gazeteciler.com'un haberine göre Bu sefer film yerine Aynadan Yansıyan Hatıralar kitabıyla karşımıza çıkan Kıral Agora Kitap'tan çıkan kitapta, 1965'ten günümüze kadar gelen çetrefilli sinema macerasını ayrıntılarıyla anlatıyor.

Kanal, Bereketli Topraklar Üzerinde, Hakkari'de Bir Mevsim, Ayna, Mavi Sürgün, Dilan gibi uluslararası alanda başarılı olan pek çok filme imzan atan Kıral, yaşadıklarını içtenlikle anlatarak bir taraftan kendisiyle hesaplaşıyor diğer yandan da tarihe not düşüyor.

Ünlü yönetmen kitabında Yılmaz Güney'in hapishanede ülkücüler tarafından nasıl öldürülmek istendiğini detaylı bir şekilde yazmış.

YILMAZ GÜNEY HAPİSTEKİ HAMAMDA ŞİŞLENECEKTİ

"Cezaevinde Yılmaz'ın 'işini bitirmek' için, adi suçtan bir mahkûmu içeriye alıyorlar. (Organize işler.)

Ülkü Ocak'lı bir genç Yılmaz'ın koğuşuna yerleşiyor. Yılmaz ise kendisine tuzak kurulduğunu önceden öğrenmişti. Çünkü onun Ülkü Ocakları'ndan hayranları vardı, bunu biliyorduk...

Hamam günü o genç hamama gidecek ve hamamda Yılmaz'ı şişleyecekti. Yılmaz ise o gün daha erken hamama gider ve bir kurnanın başında beklemeye başlar. Adam gelir ve onun yanındaki kurnaya oturur.

Yılmaz gencin elindeki havlunun içine konmuş şişi görür, sabunlanmaya başlayınca Yılmaz elindeki kaynar su dolu tası onun yüzüne fırlatır, üzerine atlayıp şişi ele geçirir, boğuşurlar, sonunda genç pes edip, her şeyi itiraf eder."

RAUF TAMER'DEN "VATAN HAİNLERİ" SUÇLAMASI

"Berlin'de yaşarken film (Ayna) İstanbul Film Festivali'nde yarıştı. İstanbul'a gelmek istediğimde güvendiğim bir arkadaşım, "Gelme, ortalık karışık" demişti. Tercüman gazetesinde Rauf Tamer, Vatan Hainleri başlıklı bir yazı yazdı. Filmi neden Yunanistan'da çektiğimizi soruyor ve bize saldırıyordu. Berlin'de ormana gidip bir ağacın altında ağladığımı hatırlıyorum."