BIST 10.018
DOLAR 35,43
EURO 36,54
ALTIN 3.054,79
HABER /  GÜNCEL

Ülkücü sanatçı yumruk için ne dedi?

Ahmet Türk'e yapılan yumruklu saldırının yankıları sürüyor. Peki ülkücü sanatçı Ahmet Şafak ne diyor?

Abone ol

Ülkücü sanatçı Ahmet Şafak, kapatılan DTP'nin siyasi yasaklı Genel Başkanı Ahmet Türk'e yapılan yumruklu saldırıyı kınadı.

Şiddetin iletişim modeli olmadığını vurgulayan Şafak, ülkede birlik ve bütünleşme kavramları üzerinde herkesin birlikte titremesi gerektiğini söyledi.

81 ilde vereceği 'Bin Yıllık Kardeşliği Yaşa ve Yaşat' konserlerinin ilkini düzenlemek için Samsun'a gelen Ahmet Şafak, gazetecilerin Ahmet Türk'e yapılan saldırı sorusunu cevapladı.

ŞİDDET KAVRAMINI KESİNLİKLE REDDEDİYORUZ

Türk milletinin derdini anlatma konusunda 1 milyon tane yöntemi olduğunu dile getiren sanatçı Ahmet Şafak, "Ama hiçbir yöntem şiddet üzerine kurulu bir yöntem değildir. Şiddet bir iletişim modeli değildir. Dolayısıyla Türk milletinin birbiriyle kontak kurduğu, sorunlarını dile getirdiği yegane metot, anlaşma ve konuşma metodudur. Biz şiddet kavramını kesinlikle reddediyoruz. Şiddetin egemen olmasını isteyen insanların Türkiye'yi ne hale getirdiğini çok iyi gördük. Türkiye ne yazık ki bu konuda belli örnekleri olan ülkedir.

BAŞI DİK VE KARNI TOK HEDEFİ

Bütün bunları unutmak ve insanlarımızı dik baş, tok karın ve mutlu yarın hedefinde buluşturmak konusunda çaba sarfetmek lazım. İnsanlarımızın esas sorunu sosyo-ekonomik sorunlardır. İşsizlik ve istimdam sorunudur. Bunlar üzerine kafa yormamız ve hep birlikte çaba sarfetmemiz lazım. Birlik ve bütünleşme kavramı üzerinde hep birlikte titrememiz lazım. Bu noktada da sanatçılara çok önemli görevler düşüyor." dedi.

AÇILIMA ELEŞTİRİ

Hükümetin Demokratik Açılım Projesi'ni de eleştiren sanatçı, Başbakan Erdoğan'ın 20 Şubat'ta sanatçılarla gerçekleştirdiği buluşmaya da tepki gösterdi. Dünyanın hiçbir milletinin mevcut eksikliklerini açılarak gideremeyeceğini ileri süren Ahmet Şafak, şöyle konuştu:

"20 Şubat'ta Sayın Başbakan, sanatçı arkadaşlarımızla bir araya gelmiş, Türkiye'nin içinde bulundu şartları anlatmak suretiyle açılım adı verilen bir sürece sanatçı arkadaşlarımızın da katılmalarını istemişti. Dünyanın hiçbir milleti mecvut eksikliklerini açılarak gidermez. Daha çok el ele ve gönül gönüle verilerek, mevcut problemler konuşarak, tartışarak giderirler ve o bütün olma hallerini sürdürürler. Bu açılımın içinde bulunduğu ve son 30 yıldır her birimizin ayrı ayrı kalbini sızlatan bu ayrılıkçı terör olayı o problemi giderici değil. Bu ülkede açılarak ve kimlikler üzerinden problemlerin halledileceği mümkün değildir."