BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Ülkü ocaklarının ilgisi yok

Ülkü Ocakları'ndan Başbakan'ın yuhalandığı Söğüt'teki olaylara ilişkin bir açıklama geldi.

Abone ol

Ülkü Ocakları Eğitim Kültür Vakfı'ndan, Söğüt'te meydana gelen olaylarla ilgili yapılan açıklamada, "Hadise bizim dışımızda gelişen bir kavga niteliğinde olup, gerçekleşmesinde ve planlamasında Ülkü Ocaklarının bir ilgisi yoktur" denildi.

Açıklamada, Ülkü Ocakları tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın korumalığını yapan yeğeni Ali Erdoğan'a, bıçak, muşta gibi aletlerle saldırı olmadığı savunuldu.

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
"Ülkücüler, Türk milletinin ve devletinin huzur ve refahı konusunda hiç bir şekilde çatışma ortamında olmayacak ve sergiledikleri sağduyulu duruşlarını önümüzdeki yıllarda da devam ettireceklerdir. Ülkü Ocaklarını çatışma ortamlarına sokup, bu olaylardan nemalanacak kişi veya kurumlara, ülkücüler asla taviz vermeyecektir."

SÖĞÜT İNCELEMEYE ALINDI

Bilecik'in Söğüt ilçesinde 10 Eylülde düzenlenen 725. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri'nde çıkan olayları araştırmak üzere Bakanlık tarafından görevlendirilen iki müfettiş, tören alanında inceleme yaptı.

Biri Mülkiye Başmüfettişi diğeri Polis Başmüfettişi olmak üzere Bilecik'e gelen 2 müfettişin, 10 Eylülde söz konusu olayların yaşandığı tören alanında ve çevresinde araştırma yaptığı bildirildi. İncelemelerde bulunan heyete, Bilecik Emniyet Müdür vekili Nevzat Avcı da eşlik etti.