BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Ülkü Ocaklarından Edirne uyarısı

Edirne'deki gergin bekleyiş sürerken Ülkü Ocakları'ndan açıklama geldi. İşte Öztürk'ün yaptığı o açıklama;

Abone ol

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Harun Öztürk’ten anlamlı uyarı! Öztürk, son günlerde bazı sokak gösterilerinde “bozkurt işareti yapıp, slogan atanlarla” ilgilerinin olmadığını söyleyerek, “Türkiye’nin sokaklarında sergilenecek oyunlarda “figüran” olarak kullanılacak, kirli emellere alet olup mağduriyete uğratılacak bir tek gencimiz yoktur” dedi. Öztürk, bu disiplinin dışında yer alan bireylerin Ülkü Ocakları’nda yer alamayacağı uyarısında bulundu!

Ülkü Ocakları, önceki gün Edirne’de meydana gelen protestolarda “bozkurt işareti yapıp, slogan atanlarla” hiçbir ilgilerinin olmadığını açıkladı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Harun Öztürk, siyasi kaostan yararlanan bazı kesimlerin dağdaki bölücü eylemleri sokaklara taşıma gayretinde olduklarını iddia etti. Öztürk, son günlerde yaşanan olayların bunun en önemli göstergesi olduğunu söyleyerek, “Türk milleti tarihi boyunca kendisini yıpratmak, bölmek ve sonunda parçalamak isteyen bu tür gizli emellerle karşılaşmıştır. Ancak bugün yaşanan gelişmeler, düne nazaran daha sinsice planlanmakta ve daha haince ortaya konmaktadır.” dedi.

İşte Öztürk’ün açıklaması;

Son günlerde kendisini “ülkücü” olarak tanımlayıp, hareketimizin simge, sembol ve işaretlerini bilhassa böyle toplumsal olaylarda boy göstererek sergilemeye çalışan, teşkilatlarımızın mensubu olmamasına rağmen gerginliklerin odağında bulunan fertler dikkatimizi çekmektedir.

Sembol, simge ve işaretlerimizi kullanarak gerginliklere alet olan ancak mensubumuz olmayan bu şahısların hangi ruh haliyle, hangi düşünceyle ya da kimler tarafından bu gerginliklere alet edilmeye çalışıldığı çok dikkatli takip edilmelidir. Ülkü Ocakları olarak, bu kişi ya da kişilerin kimler olduğunu takip etmekten asla imtina etmeyeceğiz. Hiç kimsenin kırk yıllık şanlı mücadelemiz üzerinden adımızı ve simgelerimizi sokaklardaki ne idüğü belirsiz hadiselerin içinde kullanmasına izin vermeyeceğiz. Bizim, Türkiye’nin sokaklarında sergilenecek oyunlarda “figüran” olarak kullanılacak bir tek mensubumuz, gerginliklerin odağında bir tek gönüldaşımız, kirli emellere alet olup mağduriyete uğratılacak bir tek gencimiz yoktur. Bu ahenk ve disiplinin dışında yer alanlar asla teşkilatlarımızın içerisinde yer bulamayacaktır.

TEK SORUMLU SİYASİ İKTİDARDIR

Unutulmamalıdır ki Türkiye’mizin birlik ve bütünlüğüne yönelik kirli senaryoların muhatabı, bugün siyasi iradenin temsilcisi olan ve tek başına iktidarda bulunan AKP hükümetidir. Milletten aldığı destekle o makamlarda oturanlar, sokaklardaki anarşiye, toplumsal gerginliklere ve çeşitli tuzaklara karşı gereken tedbirleri almalıdırlar. Devletimizin kurumlarının yöneticileri de bu süreçte üzerlerine düşen sorumlulukla hareket etmelidirler. Aksi takdirde siyasi iradenin temsilcisi olan AKP, Türkiye’nin geleceğine yönelik karanlık senaryoların sorumlusu olarak tarihe geçerken, bugünün devlet yöneticileri de bu tarihi lekeden nasibini alacaklardır.