BIST 9.911
DOLAR 35,42
EURO 36,32
ALTIN 3.067,07
HABER /  DÜNYA

Ülkeyi falla yöneten cuntacı

İnsanların 1 avuç pirinç ve suya muhtaç olduğu Myanmar'a uluslararası yardımların ülkeye girmesini astrologların engellediği ortaya çıktı.

Abone ol

Nargis kasırgası sonucu 1.5 milyona yakın insanın öldüğü Myanmar'ı yöneten diktatör Than Shwe'ye uluslararası yardımları kabul etmemesini astrologları tavsiye etmiş.

İnsanların 1 avuç pirinç ve suya muhtaç olduğu Myanmar'a uluslararası yardımların ülkeye girmesini astrologların engellediği ortaya çıktı.

ASTROLOGLARIN TAVSİYESİNE UYMUŞ

İngiliz The Sun gazetesi cunta lideri General Than Shwe'nin astrologların tavsiyesine uyarak insanlarını aç ve susuz bıraktığı, milyonlarca insanın hayatıyla oynadığını yazdı. Birleşmiş Milletler'in baskısı sonucu ülkeye alınan gıda yardımlarına ulaşabilmek için de Myanmar halkının kilometrelerce yol kattettiği belirtildi.

MYANMAR'DA GAZETECİ OLMAK ZOR

Myanmar'da bir gazeteci, telefonda fısıltıyla, "Şu anda konuşamam, tehlikedeyim" dedikten sonra telefon kapandı.

Nergis kasırgasının harap ettiği Myanmar'da bulunan ve gizlilik içinde çalışan az sayıdaki yabancı gazetecinin telefonları dinleniyor. Bu da bölgeden haber geçilmesini zorlaştırıyor.

BAZI BÖLGELERDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULANIYOR

Nergis kasırgasının vurduğu Myanmar'da askeri hükümetin, yağmacıları engellemek amacıyla bazı bölgelerde sokağa çıkma yasağı uyguladığı ve yardım dağıttığı bildirildi. 

ÖLENLERİN YÜZDE 40'I ÇOCUK

Ölenlerin en az yüzde 40'ının çocuk olduğu, yüzlercesinin de ailelerini kaybettiğini ve travma geçirdiği açıklandı.

Save the Children adlı yardım kuruluşunun sözcüsü Dan Collinson, bu kadar fazla çocuğun hayatını kaybetmesinin nedenlerinden birinin nüfus yapısı olduğunu, ülke nüfusunun yüzde 40'ının 18 yaşın altında olduğunu, diğer bir nedenin ise çocukların bu kadar güçlü rüzgarlara dayanacak gücü olmamasından ileri geldiğini belirtti.

4-5 HAFTADA DENG HUMMASI VE SITMA BAŞGÖSTEREBİLİR

Bu arada Nergis kasırgasının vurduğu Myanmar'da deng humması ve sıtma salgınının baş gösterebileceği bildirildi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) sözcüsü Fadıla Şaib, gazetecilere yaptığı açıklamada, Myanmar'ı 4-5 haftada deng humması ve sıtmanın beklediğini, sıtmanın bulaşmasını önlemek için DSÖ'nün sineklik alımına hazırlandığını söyledi.

Şaib, Myanmar'da on kadarı yabancı olmak üzere 140 DSÖ görevlisinin sular altında kalan bölgelerde ishal vakalarını rapor ettiğini, ancak henüz hiçbir kolera vakası bildirilmediğini söyledi.