Ülkerin oyun sitesine ödül
Bu yıl 5. kez düzenlenen Altın Örümcek Web Ödülleri’nde “ulkeroyun.com”, ödüle layık görüldü.
Abone olBu yıl 5. kez düzenlenen Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Ülker’in çocuklar için hazırladığı oyun, eğlence ve eğitim sitesi “ulkeroyun.com”, Oyun Kategorisi’nde “En İyi Proje” seçildi.
Ülker’in oyun sitesi www.ulkeroyun.com’un “En İyi Proje” ödülüne layık görüldüğü Altın Örümcek Web Ödülleri’nde 2002 yılından bu yana her yıl en başarılı web uygulamaları belirleniyor. Altın Örümcek Web Ödülleri, web ve internet teknolojileri kullanarak gerçekleştirilen başarılı projelerin daha iyi tanıtılması ve hak ettiği yeri bulmasını, bu alanda yapılacak yatırımların özendirilmesini ve gündem oluşturulmasını amaçlıyor.
Çocuklar için hazırlanmış pek çok oyunun yanı sıra, eğitici ve bilgilendirici bölümlerin de yer aldığı “www.ulkeroyun.com” web sitesinde sunulan nitelikli oyunlar ve içerik sayesinde, çocukların zihinsel ve fiziksel olarak daha sağlıklı olmaları hedefleniyor. Sitedeki oyunlar, çocukların daha yaratıcı ve problem çözme konusunda esnek düşünce tarzını benimseyen bireyler olmalarına destek olmayı amaçlıyor. “www.ulkeroyun.com” çocukların zihinsel, fiziksel ve sosyal olarak yetişmelerinde çok önemli bir rol oynayan, oyun konusunda internet ortamında, Türkçe içerikli kaliteli projelerin olması gerektiği düşüncesiyle hazırlandı.
Yayına açıldığından bu yana en çok oynanan oyunun “Yakala Beni” olduğu sitenin ana oyununu ise “Alpi ve Rüyalar” oluşturuyor. Oyunda dört ayrı bölümde macerasını sürdüren Alpi oyuncuların yardımıyla çocukların rüyalarını kurtarıyor.
Türkiye’nin internet üzerindeki en kapsamlı çocuk projesi olan “www.ulkeroyun.com” sitesinin Altın Örümcek Web Ödülü’ne hak kazanmasında özgünlüğü, eğlendirerek eğiten içeriği, zenginliği, ayrıca üyelik rütbesini artıran ve sürpriz hediyleler kazandıran “Ülker Puan” gibi yenilikçi yaklaşımları ve kullanılan teknolojinin seviyesi gibi özellikleri etkili oldu.
Toplam 46 kategoride 1061 uygulamanın yarıştığı organizasyonda değerlendirme tasarım, navigasyon, içerik, teknoloji, etkileşim, pazarlama, yaratılcılık/yenilik, gizlilik politikası/bilgi güvenliği ve genel deneyim/kullanılabilirlik kriterleri çerçevesinde yapılıyor.