Ülker, dünyanın altıncı büyük bisküvi üreticisi United Biscuits'i nasıl satın aldı, işte Ülker'in kaynağı...
Abone olYıldız Holding'in, dünyanın altıncı büyük bisküvi üreticisi United Biscuits'i (UB) satın almasının ardından, tüm gözler Ülker'e çevrildi. Ülker'in CEO'su Murat Ülker, bu son satın almayla 'bisküvi kralı' olarak nitelendirildi zira UB'nin Ülker'in bünyesine dahil edilmesi Türkiye tarihinin en büyük alımı olarak kayıtlara geçti.
Ülker'in CEO'su Murat Ülker, İngiliz bisküvi devi dünyanın en büyük 6'ıncı bisküvi üreticisi United Biscuits'i satın alacak parayı nereden buldu, nereden kredi çekti? İşte cevabı...
"MURAT ÜLKER ÇOK TİTİZDİ"
UB CEO'su Martin Glenn, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Murat Ülker'in satın alma görüşmelerini son derece büyük bir titizlikle yürüttüğünün altını çizerek, "Şu anda dünyanın üçüncü büyük bisküvi şirketi olduk. Neden dünyanın en büyük bisküvi şirketini yaratmayalım?" dedi. Glenn, Murat Ülker için de "nasıl üretim yapıldığını görmek için bütün fabrikalarımıza gitti. Kimse daha önce bu kadar detaya inmemişti" ifadelerini kullandı.
ÖDEMENİM TAMAMI NE ZAMAN YAPILACAK?
Uzun zamandır dünyanın en büyük şirketleri ile satış görüşmeleri yaptıklarını buna karşın, Türkiye'den Yıldız Holding'le hafta başında nihai anlaşmaya vardıklarını anımsatan Glenn, satışa ilişkin ödemenin tamamının önümüzdeki hafta ortasında yapılmasıyla şirket devrinin tamamlanacağını kaydetti.
ÜLKER HANGİ BANKADAN KREDİ ÇEKTİ?
Satışın ve Yıldız Holding tarafından yapılacak ödemenin detaylarına ilişkin soruları yanıtlayan Martin Glenn, "Benim anlayışıma göre son derece doğal bir anlaşma oldu. Yıldız Holding'den gelen bir varlık var ve HSBC tarafından da üstlenilen bir ödeme olacak. Ödemenin tamamı tek seferde önümüzdeki hafta ortasında olacak. O gün de mülkiyet konusunu tamamlamış olacağız" dedi.
"MURAT ÜLKER BU İŞİ ANLIYOR"
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker'in süreci yakından izlediğini belirten Glenn, "Murat Ülker yiyecek sektörünü gerçekten çok seviyor. İlk konuştuğu şey bu... Üretimin nasıl yapıldığını bilmek istiyor ve detaylarla gerçekten ilgileniyor. Eğer bir gıda şirketiniz varsa zaten işe bununla başlamalısınız. Bu şirketinizin bilançosu ile filan ilgili değil, ürettiğiniz ürünle ilgili. Gerçekten işi anlıyor. Nasıl üretim yapıldığını görmek için bütün fabrikalarımıza gitti. Kimse daha önce bu kadar detaya inmemişti" ifadelerini kullandı.