BIST 8.970
DOLAR 34,15
EURO 37,06
ALTIN 2.944,56

Ülkelerin tadına bakın

Ülkelerin tadına bakın

Ülkelerin tadına bakın!yeni bir ülkeye gitmek her zaman çok keyifli ve eğlencelidir. yeni yerler keşfetmek, gezmek, alışveriş yapmak... müzeler, tarihi eserler, gece hayatı... ancak sadece müzelerini, doğal güzelliklerini, ünlü caddelerini görmek yetmez. bir ülkeyi tanımak için o ülkenin tadına...

Ülkelerin tadına bakın

Ülkelerin tadına bakın!

Yeni bir ülkeye gitmek her zaman çok keyifli ve eğlencelidir. Yeni yerler keşfetmek, gezmek, alışveriş yapmak... Müzeler, tarihi eserler, gece hayatı... Ancak sadece müzelerini, doğal güzelliklerini, ünlü caddelerini görmek yetmez. Bir ülkeyi tanımak için o ülkenin tadına bakmalısınız.

Ülkelerin tadına bakın

Endonezya

Endonezya mutfağı çok değişik tatlarla bezenmiş bir mutfak. Ülkenin en önemli yiyeceği ise pirinç. Endonezya halkı, pirinci "Tanrının bir armağanı olarak" olarak nitelendiriyor. Endonezya mutfağının olmazsa olmazı, değişik şekillerde yapılan pirinç yemekleri. Bu yemekleri diğer mutfaklardan ayıran bir diğer özellik ise; birçok baharatı karıştırarak elde etmiş oldukları değişik karışımlar.

Endonezya'da aslında her bölgede yapılan değişik yemekler var. Çünkü her bölgede farklı baharatlar ve meyveler yetişiyor. Aynı gibi görünen yemeklerin içine kattıkları değişik aromatik baharatlar ile farklı tatlar oluşturuyorlar. Örneğin Bali Adaları'nda bulunan ve 13 bitkinin karışımı olan 'Balinese Spice Mix'i (yabani zencefil) yemeklerine karıştırarak farklı lezzetler elde ediyorlar.

Endonezya'da meyvelerin ve deniz ürünlerinin ayrı bir yeri var. Burası egzotik meyvelerin en değişik çeşitlerini bulabileceğiniz bir ülke. Hindistan cevizini de birçok yemekte farklı tatlar vermesi için kullanıyorlar.

Ülkelerin tadına bakın

Rusya

Rusya'nın iki özel tadı havyar ve votka... Tatlı, limonlu, sert votkalar en meşhur olanları...

Havyar; dişi mersinbalığının döllenmemiş yumurtasından elde ediliyor ve birçok çeşidi Rusya'ya özgü şekilde ikram ediliyor. Taze havyar yani Malossol ve Beluga gibi çok nadir bulunan havyar çeşitlerinin tadına Rusya'da bakabilirsiniz. 'Birinciki' adı verilen krepin içine sarılarak yenen kırmızı havyar ise Rusya'ya özgü bir başka lezzet...

Rus yemeklerine lezzet katan en önemli malzeme ise çeşit çeşit baharatlar. Anason, dereotu, soğan, tarçın, karabiber gibi çeşitli baharatlar ile Rus Mutfağı'nda değişik tatlar ortaya çıkmış... Mutlaka denemelisiniz!

Ülkelerin tadına bakın

Japonya

Bilindiği üzere Japonya'da yemek yiyebilmek bir sanattır. İnce çubuklar ile pirinç tanelerini tek tek yemek çok zor bir iş doğrusu. Ama her güzel şeyin bir zorluğu var! Japon Mutfağı çok değişik tarzda, alışık olmadığımız yemeklerden oluşuyor.

Japon mutfağının en bilinen yemeği sushi, çiğ balıktan yapılıyor. Sushinin pirinçli, avokadolu, karidesli gibi birçok çeşidi bulunuyor. Japonların bir diğer önemli yemeği sashimi. Sushi gibi yapılan sashiminin içinde pirinç bulunmuyor ve soya sosu konularak yeniyor.

Japonya'nın Türk yemeklerine benzeyen lezzetleri de yok değil. Gyoza, mantı tarzında bir yemek. Gohan, pirinç pilavı gibi bir yemek, sadece tuzsuz (shio). Japon yemekleri hakkında ufak bir tüyo verelim; eğer tuza düşkünseniz ve tuzsuz sofraya oturmam diyorsanız, Japonya'da bu konuda sıkıntı çekebilirsiniz. Genelde tuzsuz yapılan yemeklerin yanında da tuz bulmakta zorlanabilirsiniz.