BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22

Ülke ülke vize zorlukları

Ülke ülke vize zorlukları

Vizesiz gidilebilen ülkelerin sayısı gitgide artarken, özellikle avrupa ve amerika'nın türk vatandaşlarına uyguladığı vize kriterlerindeki zorluklarda herhangi bir gelişme olmuyor.ankara ticaret odası (ato)’nun yaptığı araştırmaya göre büyükelçilikler, vize talep edenleri kapılarda süründürüyor....

Ülke ülke vize zorlukları

Vizesiz gidilebilen ülkelerin sayısı gitgide artarken, özellikle Avrupa ve Amerika'nın Türk vatandaşlarına uyguladığı vize kriterlerindeki zorluklarda herhangi bir gelişme olmuyor.

Ankara Ticaret Odası (ATO)’nun yaptığı araştırmaya göre büyükelçilikler, vize talep edenleri kapılarda süründürüyor. ABD ve İngiltere, vize için parmak izi isterken, Hollanda’dan vize almak için 40’a yakın evrakı eksiksiz tamamlamak gerekiyor.

Ülke ülke vize zorlukları

Vize için ülkelerin istekleri farklılık gösterirken, istenen belgeleri eksiksiz toparlamak vize garantisi sağlamıyor. Örneğin, Hollanda vizenin bir hak değil, ülkeye giriş için izin olduğunu hatırlatarak, gerekli görüldüğünde ekstra belge istenebileceğini belirtiyor.

Ülke ülke vize zorlukları

ATO'nun birkaç ay önce gerçekeşen araştırmasında bazı ülkelerin, Türk vatandaşlarına vize vermemek için işi yokuşa sürdüklerini belirtiliyor.

İşte ülke ülke vize zorlukları...

Ülke ülke vize zorlukları

ÖĞRENCİLERDEN NOT ORTALAMASI İSTENİYOR

- ABD Büyükelçiliği ve konsoloslukları, vize başvurusunda bulunan öğrencilerden not ortalamalarını istiyor. Üstelik “Transcript” adlı belgenin okuldan kapalı zarf içinde alınması şart!