BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  GÜNCEL

Ülke batıyor bunlar kayıkçı kavgasında

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer Tekirdağ'daki seçim gezisini sürdürüyor. Belediye başkan adaylarını tanıtan Sezer, Başbakan Erdoğan'a da yüklendi.

Abone ol

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, ''Türkiye'de işsizlere yenileri katılıyor. Millet batıyor, çiftçi battı'' dedi.

Tekirdağ'daki seçim gezisini sürdüren Sezer, Barbaros beldesinde halka hitaben yaptığı konuşmada, ''ülkede ekonominin giderek batmakta olduğunu'' öne sürdü. İşsizliğin her geçen gün arttığını savunan Sezer, ''Türkiye'de işsizlere yenileri katılıyor. Ancak başbakana sorarsanız her şey güllük gülistanlık. Oysa millet batıyor, çiftçi battı'' diye konuştu.

Türkiye'de siyasetin, televizyonlarda gösterilen iki politikacı aracılığıyla laf ebeliğine dönüştüğünü ifade eden Zeki Sezer, oysa siyasetin çözüm ve iş üretmek, gençlere meslek edindirmek, sosyal adaleti gerçekleştirmek durumunda olduğunu söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''AK Parti iktidarında batan tek banka yok'' dediğini hatırlatan Sezer, bankaların 2002'da kendilerinin aldığı önlemler sayesinde batmadığını savundu.

Halkın arasına inmeyen Başbakan Erdoğan'ın, halkın sorunlarından da haberdar olmadığını iddia eden Sezer, ''Başbakan kendi çocuğunun gemisine, pırlanta dükkanına bakarak her şeyin iyi olduğunu söylüyor'' ifadesini kullandı.

Sezer, konuşmasının ardından partisinin Barbaros Belediye Başkan adayı Mehmet Cemil Gökay'ı tanıtarak, destek istedi.

Daha sonra seçim otobüsüyle Kumbağ beldesine geçen Sezer, buradaki konuşmasında da çözümün DSP'de olduğunu ifade etti.

Başbakan Erdoğan'ın, dış politikada birilerinin talimatına boyun eğdiğini öne süren Sezer, ''Büyük Orta doğu projesinin eş başkanı olmakla övünen bir Başbakanımız var. Allah yolunu açık etsin. Böyle bir Başbakanın ne işi var Türkiye'de. Gitsin Amerikalılarla, Avrupalılarla el ele yoluna devam etsin. Allah Baykal'ın da yolunu açık etsin. Milletin de solun da önünü tıkamaktan vazgeçsin artık. İkisi de gidecek. Türkiye, refaha, huzura, zenginliğe ve sosyal adalete kavuşacak'' diye konuştu.

Sezer, DSP Kumbağ Belediye Başkan adayı Hüseyin Türkman'ı da tanıttıktan sonra Muratlı ilçesine gitti.

ÇORLU

Zeki Sezer, Çorlu Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı konuşmada da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Sezer, ''Başbakan Türkiye'de açlığın var olduğunun farkında bile değil. Krizin ülkemizi teğet geçtiğini her yerde söylüyor. Ancak kriz ülkemizi teğet geçmedi. Beklenenden daha da çok etkiledi'' şeklinde konuştu.

Türkiye'de krizin nisan ve mayıs aylarında daha fazla etkisini göstereceğini savunan Sezer, şunları söyledi:

''Başbakan bazı yerlerde sert çıkışlar yapıyor. Davos'ta sahte kabadayılık yapan Erdoğan, Irak'ta insanlar öldürülürken sesini bile çıkarmıyor. Ülkede ciddi sıkıntılarımız var. Çiftçi iyice bitirildi. Esnaf kepenk kapatacak duruma getirildi. Emekliler aldıkları maaşla geçinecek durumda değil. Çorlu sanayi kenti ama sanayicinin durumu da çok kötü. Başbakan Erdoğan, Baykal'a (sen Başbakan olamazsın) diyor. Zaten Baykal'ın da Başbakan olmaya niyeti yok. Baykal ile Erdoğan kayıkçı kavgası yapıyorlar.''

Sezer, daha sonra Velimeşe beldesinde parti teşkilatı ve partililerle görüştü.