BIST 9.721
DOLAR 34,05
EURO 37,97
ALTIN 2.818,82
HABER /  DÜNYA

Ukrayna ordusu Kursk'e girdi savaşın seyri değişti Putin'den Wagner talimatı

Ukrayna, Rusya'nın Kursk şehrine girerek savaşın seyrini değiştirdi. Hazırlıksız yakalanan Rusya, Afrika'da bulunan Wagner paralı askerlerini yardıma çağırdı.

Abone ol

Rusya karşısında gücünü tüketmiş izlenimi veren Ukrayna, Kursk bölgesine kapsamlı bir kara harekâtı düzenleyerek Moskova'yı hazırlıksız yakaladı.

Yaklaşık 1500 asker, çok sayıda zırhlı araç ve hava savunma sistemleriyle Kursk bölgesine giren Ukrayna ordusu, sınırda 45 km uzunluğunda bir hatta 10 km kadar içeri girmeyi başardı. Bu, savaşın başından bu yana Kiev'in en derin sınır ötesi operasyonu oldu.

Ukrayna ordusu'nun Rusya'nın güneyindeki Kursk bölgesine geniş çaplı bir saldırı başlatarak çatışmada yeni bir cephe oluşturmasının ardından bölgede oturan siviller tahliye edildi

KURSK'A SALDIRI RUSYA'YI ZORLUYOR

Rusya, Donbas cephesindeki vurucu kuvvetlerini Kursk'a kaydırmak yerine, Afrika'daki Wagner paralı askerlerini yardıma çağırdı. Rusya, ilerlemeyi durdurmak için yoğun topçu ateşi, füze, uçak ve helikopterleri kullanıyor.

Ukrayna, Kursk kentindeki Sunca kasabasının yarısını ele geçirdi. Sunca kasabası, Rus Gazprom şirketinin Batı'ya doğalgaz pompaladığı istasyonun bulunduğu yer. Ukrayna'nın başlattığı bu saldırı, Moskova'nın geçtiğimiz bahar aylarında Ukrayna'nın ikinci büyük şehri Harkiv üzerine yürümesine misilleme olarak değerlendirildi. Üstelik Ukrayna birlikleri, vur-kaç taktiği yerine Rusya içlerinde kalıcı mevziler kurarak tampon bölge oluşturmaya başladı. (Kaynak: CNN Türk)