BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  GÜNCEL

Uğur Mumcu unutulmadı

Bombalı suikast sonucu yaşamını yitiren Uğur Mumcu, ölümünün 15. yılında anıldı.

Abone ol Bombalı suikast sonucu 24 Ocak 1993’te yaşamını yitiren gazeteci-yazar Uğur Mumcu, ölümünün 15. yılında anılıyor. Mumcu için düzenlenen anma etkinlikleri, Batıkent’teki anıtına saat 11.00’de çelenk konulmasıyla başladı.

Batıkent Birlikteliği, bombalı saldırıda hayatını kaybeden Uğur Mumcu'yu ölümünün 15. yılında andı.

Batıkent Uğur Mumcu büstü önünde düzenlenen anma töreninde, Pir Sultan Abdal Derneği Yenimahalle Şube Başkanı Muammer Arslan ve Eğitim-İş Yenimahalle Şube Sekreteri Aydın Karataş, kırmızı beyaz karanfillerden oluşan bir çelenk koydu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından, CHP Batıkent Temsilciliği sekreteri Hüseyin Bilgilisoy, yaptığı konuşmada, “Bundan sonra cumhuriyetimize yönelik tehdit ve tehlikelere karşı güveneceğimiz kurum kalmamıştır” dedi.

Mumcu'nun ulusalcı, Atatürkçü, laik ve yolsuzlukların, din tüccarlarının üzerine amansızca giden, hırsızların ipliğini pazara çıkaran, Türk toplumunu her açıdan aydınlatan bir gazeteci olduğunu belirten Bilgilisoy, “Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhuriyet kazanımlarının tehdit altında olduğu ve yolsuzlukların büyük boyutlara ulaştığı günümüzde Uğur Mumcu'yu her zamankinden daha büyük bir özlemle arıyoruz” diye konuştu.

Mumcu'nun “Ben yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım” ve “Vurulduk ey halkım, unutma bizi” gibi sözlerinin yazılı olduğu dövizler taşıyan gruptakiler, Amerika aleyhine sloganlar attılar.

Gruptakiler, daha sonra Mumcu'nun anıtına yaktıkları mumları bıraktılar.