BIST 10.816
DOLAR 32,57
EURO 35,26
ALTIN 2.469,84
HABER /  GÜNCEL

Uğur Dündara kıyak eleştiri

TBMM'nin patara gezisini 'kıyak gezi' olarak haberleştiren ve gezinin iptal edilmesine neden olan Dündar'a gazeteciler tepki gösterdi...

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın, gezi iptal etmesine neden olan Uğur Dündar'ın, Star ana haber bülteninde haberleştirdiği 'kıyak gezi' vurgulu habere; gazeteciler de tepki gösterdi. Parlamento Muhabirleri Derneği bir açıklama yaparak, türkiye'nin tanıtımına katkı yapacak 1 günlük bir gezinin 'kıyak gezi' olarak sunulmasını eleştirdi. Dernek, abartılı bilgiler ile sunulan haberde unsurların yanlış aktarıldığını da belirtti. İşte Parlamento Muhabirleri Derneği'nin açıklaması:

ÖZÜNDEN UZAK
"Parlamento Muhabirleri Derneği üyelerinin de davetli olduğu Patara rogramıyla ilgili olarak bir televizyon kanalında "Kıyak bir gezi" başlığıyla sunulan haber, dernek yönetim kurulumuzda üzüntüyle karşılanmıştır.

Haberde yer alan bilgilerin yanlış ve abartılı olması bir yana, haberin, Kaş-Patara'ya gerçekleştirilecek bir günlük çalışma ziyaretinin özünü ve çerçevesini yansıtmaktan çok uzak olması dikkat çekicidir.

TANITIM ENGELLENDİ
TBMM Başkanlığı, dünya mirasında önemli yer tutan Patara'da yapılacak Dünya Parlamento Başkanları Toplantısı öncesinde kamuoyunda ve uluslararası çevrelerde bilinirliği artırmaya dönük proje kapsamında gazetecileri davet etmiştir. Projenin büyüklüğü ve önemine karşın gazeteciler ile Teknik Bilim Kurulu üyelerinin davet edildiği program, en kısa sürede en az maliyetle yürütülecek şekilde oldukça mütevazı planlanmıştır. "Kıyak bir gezi" gibi, orantısız bir sunumla verilen haberde; programın bir gün sürdüğü, ikinci günün dönüşe ayrıldığı, tarifeli uçak biletlerinin en ekonomik sınıftan alındığı, gazetecilere ikramın yemekle sınırlı olduğu, hiçbir aşırılığa yer verilmediği gözardı edilmiştir.

DAĞRU HABERCİLİK DEĞİL
PMD, basının özgür ve sorgulayıcı haber yapmasının her zaman savunucusu olmuştur ve olmaya devam etmektedir. Ancak bir gazetecinin rahatlıkla edinebileceği bilgilerin görmezden gelinmesini, muhataplarına sorulmamasını ve yanlış rakamlar kullanılmasını, "doğru habercilik" yaklaşımına sığdırmak olanaklı değildir.

MUHABİRLERE DE HAKSIZLIK
Bu porjeden dünya basının bile heyecanla söz etmesi dikkate alınarak, üyelerimiz kurumları adına davete katılım göstermiştir. Ancak program, bizce gazetecilikten uzak bir davranışla gölgelenmiştir. Bu haber, hem üyelerimize, hem çalışma programına katılmak üzere başvuran kendi kurum çalışanlarına bir haksızlık olarak değerlendirilmektedir.

BALTALADI
Türkiye'ye uluslararası prestij sağlayacak bir projenin önemli bir tanıtım ayağının böylece baltalandığını düşünmekteyiz. Konuyu üyelerimizin bilgisine ve kamuoyunun takdirine sunuyoruz.