BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  SPOR

UEFAdan futbol sözlüğü

UEFA’dan yapılan açıklamada sözlüğün taraftarların günlük yaşantısında kullandığı terimleri de kapsayacağı duyuruldu.

Abone ol

UEFA’dan yapılan açıklamada sözlüğün UEFA ve FIFA tarafından kullanılan resmi terimlerin yanında profesyonellerin ve sıradan taraftarların günlük yaşantısında kullandığı terimleri de kapsayacağını duyuruldu.

Sözlükte geçen konular futbol oyununun kendisi, stadyumlar ve güvenlik, malzemeler, tıbbî konular, medya, işletme ve yönetimi içerecek.

Sözlüğün önsözünde "Futbol kendi dili olmadan tamamen yaşayamaz" şeklinde sözleriyle katkıda bulunan UEFA Başkanı Michel Platini "Oyuncular ve teknik adamların antrenman rutinlerini ve taktiksel direktiflerini takip edebilmek için iletişim kurmaya ihtiyacı var ve oyunun yöneticilerinin sohbet edip kesin ayrıntılarla fikir alışverişi yapabilmesi gerekir" şeklinde görüş belirtti.

İngilizce Almanca ve Fransızca dillerinde yayınlanacak sözlüğün futbol dünyasının çok dilli iletişimine yardımcı olacaığını duyuran UEFA sözlükte ağır yenilgiler için argo terimlerin de yer alacağını bildirdi.

UEFA dil servisleri sorumlusu Florian Simmen, Reuters’a yaptığı açıklamada, sözlüğün temel amacı sporun yöneticilerine ve belki de Fransızcası olmamasına rağmen bu yılın sonlarına doğru İsviçre Millî Takımı’nın başına geçecek olan Ottmar Hitzfeld gibi teknik direktörlere de yardımcı olmak olduğunu ama sözlüğün normal kitapçılarda da satılacağından Euro 2008 sırasında eşlerini etkilemek isteyen bayanların da bu sözlüğü edinmeyi ciddi olarak düşünmeleri gerektiğini söyledi.

Alman referans kitapları yayıncısı Langenscheidt tarafından üretilen sözlüğün 7 Mayıs’ta Bayern Münih’in Arminia Bielefeld’le oyanayacağı karşılaşmadan önce Münih’te sunulacağı duyuruldu.