BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  SPOR

UEFAda kanlı gece

UEFA Kupası'nda Paris Saint Germain (PSG) - Hapoel Tel Aviv maçından sonra kan aktı.

Abone ol

UEFA Kupası'nda H Grubu'nda son 32 takım arasında kalma mücadelesi için karşı karşıya gelen PSG- Hapoel Tel Aviv maçında futboldan çok maçtan sonra yaşanan olaylar geceye damgasını vurdu.

Fransız temsilcisi PSG'ye Parc des Princes Stadyumu'nda konuk olan İsrail temsilcisi Hapoel Tel Aviv, güçlü rakibini deplasmanda 4-2 yendi.
Takımlarının kendi sahasında zayıf rakibine yenilmesini kabullenemeyen PSG taraftarları maçtan sonra olay çıkardı. Stadyumun dışında toplanan 150 kadar PSG taraftarı bir Hapoel taraftarına saldırınca olaya çevrede bulunan sivil bir polis müdahale etmek istedi. İlk başta biber gazıyla taraftarları dağıtmaya çalışan polis daha sonra iki el ateş etti. Polisin açtığı ateşle 20 yaşlarında olduğu bildirilen bir taraftar hayatını kaybederken, başka bir taraftar ağır yaralandı. Taraftarlar ise olay üzerine iyice çılgına dönerek polisi linç etmek istedi. Taraftar gurubunun elinden kurtulan polis, daha sonra bir restorana sığınarak canını kurtardı. Olay yerine gelen takviye polis kuvvetleri olayları yatıştırdı, polis memuru ise gözaltına alındı.

Yaşanan kanlı olayların ardından Fransa İç Güvenlik Polisi (IGS) derhal soruşturma başlatılması talimatını verdi.

Görgü tanıkları, olayla ilgili yaptıkları açıklamada, ateş eden şahsın polis kıyafeti giymediğini, sivil olduğunu ifade ederek, hiç kimsenin onun polis olacağını anlayamayacağını savundu. Başka görgü tanıkları ise sivil polisin 3 ya da 4 el ateş açtığını iddia etti.

Olay çıkarmalarıyla bilinen PSG taraftarları, son yıllarda birçok olaya adlarını yazdırdı. Bunların arasında ırkçı saldırılar olmuş ve birçok PSG taraftarının stadyumlara girişi yasaklanmıştı.