BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Uçakta ikinci korsan var rezilliği

Adı yanlışlıkla uçak korsanı olarak açıklanan Mehmet Ertaş yurda döndüğüne bin pişman

Abone ol

Adalet Bakanlığının THY'nin Tiran-İstanbul seferini yapan uçağın kaçırılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada adı geçen Mehmet Ertaş, memleketi Antakya'ya geldi.

İstanbul'daki sorgulamasının ardından Antakya'nın Alazi Köyünde yaşayan ailesinin yanına dönen Ertaş (29), yaptığı açıklamada, yaklaşık 2.5 yıldır Arnavutluk'un başkenti Tiran'da kaportacılık yaptığını belirtti.

Ertaş, Adalet Bakanlığının açıklamasında adının geçmesinden büyük üzüntü duyduğunu, stresli dakikalardan kurtulmanın sevincini yaşayamadan ''terörist gibi davranılmasının'' burukluğunu hissettiğini söyledi.

Olayla ilgisinin bulunmadığını ifadesinde de belirttiğini kaydeden Ertaş, şunları söyledi:
''İsmimin Hakan Ekinci ile korsan olarak geçmesi beni oldukça şaşırttı. Adalet Bakanlığı akşam saatlerinde yaptığı açıklamada olayla ilgim olmadığını belirtti ancak, yaşadığım stresi unutamam. Türkiye'ye babamın ısrarıyla dönme kararı almıştım. Bana, (işini bırak, seni çok özledik. Yeter artık gel, seni köyümüzden bir kızla evlendireceğiz) diye ısrar etti. Ben de işlerimi toparlayarak Türkiye'ye dönmeye karar verdim. Bu yaşadıklarımdan sonra keşke dönmeseydim diyorum.''

Ertaş, bir süre ailesinin yanında dinlenerek, yaşadığı korkuyu atlatmaya çalışacağını, daha sonra Arnavutluk'a dönüp dönmeme kararı alacağını belirtti.