BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Uçak korsanının ablası şaşırttı

Uçak korsanı hıristiyan olduğunu söylüyor ama ablası çok ama cok farklı konuşuyor.

Abone ol

THY'ye ait uçağı, Tiran-İstanbul seferini yaptığı sırada Yunanistan hava sahasında kaçıran Hakan Ekinci'nin ablası Zeynep Aykut, "Kardeşim dinine bağlı, vatanını seven, Atatürk'e çok saygı duyan bir insandı. Hristiyan olduğuna inanmıyorum" dedi.

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Çay Mahallesi'nde oturan Zeynep Aykut (37) evinde gazetecilere yaptığı açıklamada, kardeşi Hakan Ekinci ile en son 7 ay önce görüştüğünü, şu anda kendisinden haber alamadıklarını ve çok merak ettiklerini söyledi.

Kardeşi Hakan'ın uçak kaçıracak biri olmadığını ve dün akşam televizyonda gördüklerinde şaşkına döndüklerini bildiren Aykut, şunları söyledi:

"Kardeşim 1998 yılında askere gitti. 18 gün sonra askerde kalp krizi geçirince tezkeresi verilerek eve gönderildi, firar etmedi. Geri hizmette askerlik yapmak istedi, kabul edilmedi. Askeriyeden, (birkaç ay sonra haber vereceğiz ameliyat olacaksın veya tedavi edeceğiz) diyerek, eve gönderdiler. Aradan 4 sene geçtikten sonra kardeşim ve annem birlikte askeriyeye gittiler. Tedavisinin yapılıp yapılmayacağını öğrenmek için.

Askerlik Şubesine gidince asker kaçağı olduğu söylenmiş. Ondan sonra askere alındı, asker kaçağı muamelesi gördü. Hakan da, (ben askerliğimi yaptım, bundan sonra da yapmayacağım. Bundan önce yapmak istediğimde niye kabul etmediler, çürük raporu verdiler) dedi. 6 ay önce zorunlu olarak askere gitti ve geri hizmete verildi. En son geçen Mayıs ayında askere gitmeden önce gördüm kardeşimi, bir daha da görüşmedim."

Zeynep Aykut, Hakan Ekinci'nin 1996 yılında evlendiği ve 2 yıl sonra boşandığı ilk eşinden 8 yaşındaki Emre ve 2001 yılında evlendiği ikinci eşinden de 4 yaşında Emir adlı iki oğlunun olduğunu, yaklaşık 5 yıl sonra ikinci eşinden de boşandığını bildirdi. Aykut, büyük yeğeni Emre'ye şu anda kendisinin baktığını, Emir'in ise annesinin yanında kaldığını, kardeşinin her iki oğluyla ilişkilerinin çok iyi olduğunu kaydetti.

Kardeşinde "Allah korkusu olduğunu" söyleyen Aykut, dolandırıcılık yaptığına da inanmadığını belirterek, "Normalde yurt dışına girip çıkıyordu. Ancak, Arnavutluk'ta olduğundan haberimiz yoktu. Romanya'da evlilik dışı bir çocuğu vardı, birkaç yıl önce onun öldüğü haberi geldi. En son oraya gittiğini biliyorum. Hakan, Citibank ve İktisat Bankasında kredi kartı departmanlarında 3-4 yıl çalıştı. Askerlik olayı çıkınca ayrılmak zorunda kaldı. Basında yer aldığı gibi banka dolandırmadı" dedi.

Hakan Ekinci'nin annesi Emine Yılmaz ise "Oğlum nasıl böyle bir şey yaptı inanamıyorum. Üzgünüm ve çaresizim" dedikten sonra evden ayrılarak gazetecilerle görüşmedi.