BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Uçağın orada işi ne?

Enkaz alanını gören Isparta Valisi hayretini gizleyemedi. Bu uçağın orada ne işi vardı? Gariplikler...

Abone ol

Isparta'ta yolcu uçağının neden düştüğü tam bir bilmeceye dönüştü.  Hava görüşü müsait ve uçağın teknik bir arızası da görünmüyordu. Pilotları da deneyimliydi.. Kule yetkilileri pilotlara iniş izni vermişti.

Ancak ne olduysa ondan sonra oldu. En son telsiz konuşması saat 01.36 sıralarında yapıldı. Daha sonra radardan kayboldu. İrtisatın kesilmesi olarak saat 03.00 gösterildi.

Enkaz iniş rotası üzerinde değil

Uçağın düştüğü nokta iniş rotasında bulunmuyordu.O halde uçak orada ne arıyordu? Kimse bu sorunun cevabını şimdilik veremiyor. Haritaya bakıldığında bu daha açık bir şekilde görülüyor. Uçağın pistin gerisindeki 1847 metre rakımlı küçük bir tepeye çarptığı anlaşıldı.

Ben böyle şey görmedim


Nitekim Isparta Valisi Şemsettin Uzun helikopterle enkaz alanını inceledi. Vali gördükleri karşısında şaşkınlığını gözleyemedi. Uzun, ''O bölge uçağın geçiş noktası değil'' dedi.

Vali Uzun incelemelerinden sonra gazetecilere şu açıklamayı yaptı:

''Enkazın üzerinde helikopterle uçtuk. Bütün ambulanslar orada. Uçak oraya nasıl indi anlamak mümkün değil. Sırtın öbür tarafına düşmüş. Ağaçlık ve biraz kayalık bir bölge. Uçak perişan vaziyette. Üzüntülüyüz. O bölge uçağın geçiş alanında değil. Uçakla irtibatın kesildiğini 03.00'te haber verdiler. Uçağı kuleden görmüşler. Hatta hava raporlarını vermişler. İniş için müsait denilmiş. Burdur üzerinden dönüş yapacaktı. Orada bir irtibatsızlık oldu.''

Vali Uzun, bölgede uçağın gövdesinin göründüğünü belirterek, ''Gövde var,
kanatlar pek yok. Yarım gövde. Gövdenin ön tarafı var. Sağa sola serpilmiş
parçalar var. Olay yerine kara yoluyla gidip vatandaşlarla beraber olacağız. Çok üzüldük. Ben böyle bir şey görmedim'' diye konuştu.

Şimdi uçağın neden rotası dışında düştüğü sorusunun cevabı aranıyor.