BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Üç otomotiv devi anlaşamadı

Renault, Nissan ve General Motors'un (GM), ittifak arayışları sona erdi.

Abone ol

Renault, Nissan ve General Motors'un (GM), üç şirket arasında ittifak kurulması olasılığı üzerinde başlattıkları görüşmelere son vermek amacıyla anlaşmaya vardıkları bildirildi. Renault'tan yapılan yazılı açıklamada, üç şirketin, ittifak müzakerelerine son vermek üzere anlaşmaya varıldığını açıkladıkları ifade edildi.

Tarafların böyle bir ittifaktan belirgin sinerjilerin doğabileceğini kabul etmekle birlikte, bu sinerjilerin toplam tutarı ve ortaya çıkacak yararlarının taraflar arasında dağılımı konusunda anlaşmaya varamadıklarına işaret edilen açıklamada, şu görüşler yer aldı:

''GM kendi yönünden vardığı sonuçlara dayanarak, özellikle Renault-Nissan'ın GM bünyesine ağırlıklı olarak girmesi sonucunda başka ittifak fırsatlarını değerlendirme olanağından yoksun kalacağı gerekçesiyle, Renault-Nissan'ın ittifak için GM'in bu kaybını finansal olarak telafi etmelerini istemişti. Renault ve Nissan ise ilke olarak, tazminat fikrinin başarılı bir ittifak anlayışı ile bağdaşmadığını belirttiler.''