BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Üç kuşaktır gazi olan aile

Güneydoğu'da bir çatışmada yaralanan Sönmez'in ailesi üç kuşaktır gazi.

Abone ol

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, 2001 yılında teröristlerce kurulan pusuda boynundan yaralanarak omurilik felci geçiren Kaynarcalı gazi İsmail Sönmez'in dedesi İstiklal, babası da Kıbrıs Savaşı gazisi.

Terör örgütüne karşı yürütülen mücadelenin kahramanlarından biri olan gazi İsmail Sönmez, Kaynarca'ya bağlı Karamanlar köyünde yaşamını sürdürüyor. Boynuna isabet eden kurşunla omurilik felci geçiren Sönmez'in kısmen kullanabildiği ellerinin dışında, vücudunun büyük bir bölümü felçli. Sönmez, yaptığı açıklamada göğsünden aşağısını ve bacaklarını hissetmediğini belirterek, ''Üç ayda bir gittiğim GATA'ya bağlı rehabilitasyon merkezindeki doktorlarımın verdiği 'ev ödevi' egzersizleri her gün yaparak, kaslarımı güçlendirmeye çalışıyorum'' dedi. 

İLAÇLARIMI ALAMIYORUM

Sönmez, tıp dünyasındaki gelişmelerin bir gün kendisi ve arkadaşları için kurtuluş olabileceği umudunu sürekli içinde taşıdığını da sözlerine ekledi. 85 günde bir yaklaşık 500 YTL tutarındaki bir ithal ilacı kullanmak zorunda olduğunu anlatan Sönmez, eczanelerin bu parayı peşin almaları, Emekli Sandığının da 1 ay sonra ödemesi nedeniyle yaşadığı sıkıntıyı ise ilçe Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu'nun giderme sözü verdiğini kaydetti.

ÜÇ KUŞAK GAZİ

İstiklal Savaşı gazisi dedesi İsmail Sönmez'le aynı adı taşıyan, Güneydoğu gazisinin babası da bir Kıbrıs gazisi. Baba Zekeriya Sönmez de 1974 yılındaki Kıbrıs Barış Harekatı'nda ayağından yaralanmış ve sakat kalmış. Baba Sönmez, ''Ben de Kıbrıs Savaşı'nda yaralandım. Babam da İstiklal Savaşı gazilerindendi. Oğlum da gazi oldu. Onunla ilgileniyoruz. Masajlarını yapıyoruz, temizliğini eksik etmiyoruz. İlçe merkezinde ev yaptırıyoruz, bitmek üzere. Oraya geçince daha rahatlayacak'' diye konuştu.