BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,06
ALTIN 2.834,43
HABER /  GÜNCEL

Üç detayın perde arkası

Genelkurmay Başkanı Büyükanıt'ın ABD gezisinden Türkiye'ye yansıyan 3 detayın perde arkası...

Abone ol

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt Washington'da sivillerle yaptığı görüşmelerde üniforma giymedi. Takım elbisesinin yakasında ise taşlı bir ay yıldız rozet dikkat çekti. Araştırınca, işin içinden Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün çıktı. Aygün Türkiye' de ileri gelen isimler için özel olarak hazırlattığı rozeti Yaşar Paşa' ya da göndermiş. Genelkurmay Başkanı da gezide bu rozeti takmış.

Gelelim sigara konusuna. Büyükanıt, defalarca söz vermesine rağmen sigarayı bir türlü bırakamadı.ABD'de bu konu kendisine tam ıstırap haline geldi. Kendisini kurtaran tek yer ise bol bol sigara içtiği Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği oldu.

Son detayda Paşa'nın tren seyahati ile ilgili. Çünkü, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül gibi Yaşar Paşa' nın New York' tan Washington' a tren ile gitmesi, tasarruftan nostaljiye, güvenlikten Gül ile harmoniyi bozmamak adına bu yolu seçtiğine dair bir çok konuya bağlandı.

Genelkurmay'a soruldu. İşte yanıt: "Hiçbiri değil. Orada kalanlar bilir. ABD' de bu iki şehir arasında uçuşlarda çok sık rötar hatta iptaller yaşanır. New York' tan havaalanına gidiş yoğun trafikte bazen saatler alır. Ayrıca, havaalanları prosedürü uzun sürer. Bu yüzden tren en garantisidir. Vakit kaybetmemek için biz de öyle yaptık. Yani, mesaj falan vermedik. Bu kadar basit."//