BIST 10.343
DOLAR 32,67
EURO 35,08
ALTIN 2.446,94
HABER /  GÜNCEL

Üç çocuğu kurtardı oğluna kudreti yetmedi

Antalya'da evine çıkan yangından iki kızı ve yeğenini kurtaran annenin kudreti oğlunu kurtarmaya yetmedi

Abone ol

Antalya'daki bir evde çıkan yangında, iki çocuğu ile yeğenini alevlerin arasından kurtaran anne, diğer çocuğunu dışarı çıkartmayı başaramadı. Kepez ilçesindeki Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde tek katlı bir evde oturan 40 yaşındaki 3 çocuk annesi Zeliha Önal, dün sabah eşini işe uğurladı. 

Ardından da bakıcılığını yaptığı öğretmen kardeşi Süleyman Kartal'ın 2 yaşındaki oğlu Kağan'ı teslim aldı. Evin arka odasında 1.5 yaşındaki kızı Hilanur ile Kağan'a sütlerini içiren Önal, çocukları uyutmak için yatağa yatırdı. Bu sırada evin 4 yaşındaki oğlu Mehmet Ali ile 12 yaşındaki kızı Tuğba'nın televizyon seyrettiği evin oturma odasından alevlerin yükseldiğini fark eden anne, odaya koştu. Hemen kızı Hilanur ile yeğeni Kağan'ı dışarı çıkaran Önal, çevredekilerden yardım istedi. 

DEMİR PARMAKLIĞIN ARDINDA... 

İki küçük çocuğu bırakıp yeniden eve giren Zeliha Önal, bu kez 12 yaşındaki kızı Tuğba'yı kurtararak dışarıya çıktı. Ardından içeride alevlerin ortasında kalan oğlu Mehmet Ali'yi kurtarmak için eve üçüncü kez girmeyi deneyen anne Zeliha Önal, bu kez başarılı olamadı. Evin giriş kapısı önünde yoğun dumandan zehirlenen Önal, baygın düştü. Bu sırada son bir çabayla pencereden dışarı çıkmaya çalışan 4 yaşındaki Mehmet Ali, demir parmaklıklar nedeniyle çıkamayınca yanarak can verdi. 

Bu arada alevleri gören komşular da bir itfaiye ve polisi arayarak yandan yardıma koştu. Evin kapısının önünde ağlayan Hilanur ile Kağan'ı yangın yerinden uzaklaştıran komşular, annenin dumandan etkilendiğini ve vücudunda yanıklar bulunduğunu görünce 112 Acil Servis ekiplerini de çağırdı. Yaralı anne ambulansla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. 

Antalya Toptancı Hali'nde işçi olarak çalışan baba Ali Önal, yangın haberini alır almaz evine geldi. Oğlu Mehmet Ali'nin öldüğünü duyunca sinir krizleri geçiren babayı, öğretmen kayınbiraderi Süleyman Kartal teselli etmeye çalıştı. İtfaiye tarafından yangın tamamen söndürüldükten sonra Mehmet Ali'nin cansız bedeni evden çıkarılarak Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Hayati tehlikesi bulunmayan anne Önal ise hastanede gözetim altında tutuluyor. İtfaiye ekipleri, yangının ilk belirlemelere göre odun sobasından çıktığını bildirdi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.