BIST 9.976
DOLAR 34,09
EURO 38,05
ALTIN 2.838,81

Üç Büyük Kulüpte de Oynamış Futbolcular

Üç Büyük Kulüpte de Oynamış Futbolcular

Refik osman top:türk futbol tarihinin ilk futbolcularındandır. üç büyük kulüpte futbol oynamış olan ilk futbolcudur ayrıca. futbolculuk kariyeri beşiktaş’ta başlayan refik osman top daha sonra fenerbahçe’de oynadı. iki kez galatasaray’a transfer olan top, futbolu başladığı kulüp olan beşiktaş’ta...

Üç Büyük Kulüpte de Oynamış Futbolcular

Refik Osman Top:Türk futbol tarihinin ilk futbolcularındandır. Üç büyük kulüpte futbol oynamış olan ilk futbolcudur ayrıca. Futbolculuk kariyeri Beşiktaş’ta başlayan Refik Osman Top daha sonra Fenerbahçe’de oynadı. İki kez Galatasaray’a transfer olan Top, futbolu başladığı kulüp olan Beşiktaş’ta bıraktı. Refik Osman Top, futbolu bıraktıktan sonra teknik direktörlük yaptı. 1939'dan 1945'e kadar Beşiktaş'a çok sayıda şampiyonluk kazandırdı. Ardından spor yazarlığına başladı. Futbol oynadığı dönemin sonunda "Top" isimli bir dergi de çıkaran Refik Osmani dönemin spor teşkilatı için yazdığı "Yağma Hasan'ın Böreği" adlı yazısından ötürü ömür boyu men cezası aldı.

Üç Büyük Kulüpte de Oynamış Futbolcular

Ali Soydan: Üç büyüklerde forma giymiş ikinci futbolcudur. “Küçük Ali” lakabıyla bilinen Soydan altı sezon Galatasaray forması giydi. Dönemin ünlü sol açığı daha sonra Fenerbahçe ve Beşiktaş’ta da forma giydi.

Üç Büyük Kulüpte de Oynamış Futbolcular

Saffet Sancaklı: Eski Yugoslavya’nın Tutin şehrinde doğan Boşnak asıllı Türk oyuncu Kültürspor’da futbol yaşantısına başlamıştır. Daha sonra Vefa’da oynayan Sancaklı 1987 yılında Beşiktaş’a transfer oldu. Burada 17 maçta 8 gol atan hücum oyuncusu daha sonra Eskişehirspor’a transfer oldu. Türkiye’de “pivot forvet” tanımının doğmasında Hakan Şükür’le birlikte en büyük paya sahip olan futbolcunun kariyeri bir süre Anadolu kulüplerinde devam etti.

Üç Büyük Kulüpte de Oynamış Futbolcular

1994 yılında Kocaelispor’dan Galatasaray’a transfer olan Sancaklı 32 maçta sadece 4 gol atabildi ve bir sezon sonra Kocaelispor’a geri döndü. 1996 sezonunun başında Fenerbahçe’ye transfer olarak üçüncü kez İstanbul’un yolunu tuttu.