BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Twitter'da o mesajları kim geçti?

35 köylünün hayatını kaybettiği olayla ilgili twitterda Türkiye aleyhine dünyaya İngilizce mesajlar yağdı.

Abone ol

Şırnak Uludere'de 35 köylünün hayatını kaybettiği bombardıman sonrası Türkiye aleyhine kampanya başlatan gazeteciler tartışılıyor. Twitter'dan İngilizce olarak tüm dünyaya "Türkiye sivil halka katliam yaptı" mesajı geçildi. 

Özellikle medyada bazı köşe yazarlarının yangına körükle gider gibi bir dil kullanması tartışma konusu oldu. Gazeteciler.com sitesi yazarı Cenk Açık, köşesinde bu konuya dikkat çekerek, "Nedir bazı gazetecilerimizi ‘Türkiye düşmanı’ yapan asıl neden?" diye sordu. Yazarın bazı sorularına kulak veriyoruz:

TÜRKİYE DÜŞMANLIĞI ÇIKARMAK NEYİN NESİ?

(...)Bu yanlışlığı, bu vahşeti, bu cinayeti her kim yaptıysa cezası verilene kadar sokaklardan evimize dönmeyelim. Sorumlu saydığımız herkes karşısında her türlü tepkiyi ortaya koymaktan geri durmayalım. Bunlar tamam.  Ama buradan bir ‘Türkiye düşmanlığı’ çıkarmak ta neyin nesidir?

Ben bu olayı sosyal medyada Türkiye aleyhine kampanyaya döndüren gazetecilerin ne düşündüklerini gerçekten merak ediyorum.

Kafalarında Türkiye diye bir devleti bitirdiklerine göre yerine neyi koymayı düşünüyorlar?

Kafalarında nasıl bir ülke, nasıl bir devlet, nasıl bir millet var? Ya da kafalarında bu kavramların bir karşılığı var mı?

Yoksa bu arkadaşlar zihinlerini değil de, sadece kalemlerini mi çalıştırıyorlar?

İngilizce olarak bütün dünyaya ‘Türkiye sivil halka katliam yaptı’ diye mesaj atanların bir bildiği vardır.

Yoksa böyle bir çabanın içerisine niye girsinler ki?

İşte bu arkadaşların o bildikleri neyse, onu biz de merak ediyoruz. Adını koymaktan utandığım bu çabanın gerekçesini izah etmek durumundalar.

Gönderilen o İngilizce mesajların tüm dünyada kaç milyon kişiye ulaştırıldığını,  o mesajların ulaştığı insanların kafasında nasıl bir Türkiye imajı yarattığını varın siz düşünün.

Twitter’daki o mesajları görünce, sosyal medya denen olgunun ‘Arap Baharı’ gibi şaibeli işlere nasıl zemin oluşturduğunu daha iyi anladım.

O gün Twitter’da sadece bu arkadaşların Uludere vahşetini Türkiye aleyhine döndürme çabalarına rastlamadım.