BIST 10.026
DOLAR 34,14
EURO 38,24
ALTIN 2.917,15

Twitter'da AK Parti sessizliği

Twitter'da AK Parti sessizliği

Son yolsuzluk operasyonun ardından, AK Partili bakan ve milletvekilleri twitter'da da suskunluğa büründü.

Twitter'da AK Parti sessizliği

AK Partili Bakanlar ve milletvekilleri, Twitter'ı çok sevdi.

Bakanların çoğu ya yaptıkları icraatı duyurmak, ya da kimi zaman özlü sözler ya da sempatik fotoğraflar paylaşmak için sıkça kullanıyorlar twitter'ı.

Günlük mesaj trafikleri kimi zaman 20-30 twite ulaşıyor. Ancak, üç bakanın oğulları, çok sayıda bürokrat ve danışmanın gözaltına alındığı son yolsuzluk operasyonun ardından, AK Partili bakan ve milletvekilleri twitter'da da suskunluğa büründü.

Twitter'da AK Parti sessizliği

FATMA ŞAHİN: SON TWİT MASALCI ANDERSEN'DEN ALINTI

Bakan Şahin genelde gün içinde, gerek Türkiye'de kadınların sorunları, gerek bakanlığının icraatı, gerekse yaptığı etkinliklerden fotoğrafları kullandığı çok sayıda tweet atıyor.

Ancak polis operasyonu kamuoyuna yansıdığı andan itibaren Bakan Şahin sadece 4 tweet paylaştı; Bunlar da bir önceki gün bakanlığının bütçesinin TBMM'deki görüşmelerine ilişkin fotoğraf ve bilgi, tüp bebek projesi sayesinde doğan bir bebek fotoğrafı ile Ankara'da düşen helikopterde şehit olan askerlere ilişkin rahmet dilekleri idi.

Fatma Şahin'in bugün paylaştığı son tweet ise, ünlü masalcı Andersen'den bir alıntı oldu; "yeryüzünde farklı olmak, mutlu olmanın tek yoludur..."

Twitter'da AK Parti sessizliği

MEHMET ŞİMŞEK: 8 SAAT ÖNCE MEVLANA ALINTISI

Mehmet Şimşek de, gün içinde çok sayıda fotoğraf atan, kimi zaman yurt dışı gezilerinden fotoğraf paylaşan bir isim. Mesela en son Londra'ya yaptığı seyahatte, yağmur altında şemsiyeli fotoğrafını paylaşmıştı.

Ancak Şimşek, bugün en son tweetini 8 saat önce attı. 17 Aralık Şeb-i Arus nedeniyle, Mevlana'dan bir alıntı paylaştı; "Dostlarınızı sıkça ziyaret ediniz. Çünkü üzerinde yürünmeyen yollar, diken ve çalılarla kaplanır". TBMM'de bütçe görüşmelerinde olan Bakan Şimşek, bundan başka tweet atmadı.

Twitter'da AK Parti sessizliği

VEYSEL EROĞLU’NDAN BÜTÇE TWİTİ

Orman ve Su Bakanı Veysel Eroğlu, güne saat 07.00'de attığı, "Kalp bir bahçe gibidir. Onda mutlaka bir şeyler bitecektir. O halde güzel şeyler ekin ki güzel şeyler bitsin. (Mevlana) Hayırlı sabahlar..." tweeti ile başladı. Bunun ardından bakanlığının bütçesinin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildiğini duyurdu.

Üçüncü tweeti ise saat 13.00'te, yani operasyon haberlerinin peş peşe gelmesinden sonra, attı. Ancak bu tweet de Mevlana'yı anmaya yönelik bir alıntıydı:

"Doğruysan zarar gördüm deme; Bil ki iyiler mutlaka kazanır. Hz. Mevlana'yı 740. vuslat sene-i devriyesinde rahmetle yad ediyorum" Bakan Eroğlu, Ankara'da şehit olan pilotlar için rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı dilemesinin ardından yurt genelinde yaban hayvanlarını yemleme çalışmalarının sürdüğünü duyurdu.