BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

TVde tecavüz itirafı tahrik sayıldı

TV'de kendisini tecavüzle suçlayan kızını öldüren babanın cezasına ağır tahrik indirimi

Abone ol 32 yaşındaki Nermin Ardıç, yaklaşık 5 ay önce özel bir televizyon kanalında yayımlanan Ayşe Özgün’ün programına çıkıp gençliğinde babası Ersin Kaygas’ın tecavüzüne uğradığını iddia etti.

Ersin Kaygas, daha sonra Nermin Ardıç’ı kurşun yağmuruna tutarak öldürdü ve yargılanarak müebbet hapse çarptırıldı. Mahkeme, Ersin Kaygas’ın cezasını, cinayeti haksız tahrik altında işlediği için 15 yıla indirdi.

NERMİN Ardıç, fırıncılık yapan eşi Mustafa Ardıç, 8 yaşındaki kızı E. ve 14 yaşındaki oğlu U. ile yaklaşık 5 ay önce Gökçeali’ye Köyü’ne taşındı. Köy fırınında çalışarak ailesini geçindirmeye çalışan eşiyle konuşan Nermin Ardıç, özel bir televizyon kanalının gündüz kuşağında yayınlanan Ayşe Özgün’ün programına çıkmak istediğini söyledi. Nermin Ardıç, 10 Kasım 2005 tarihinde programa çıkarak, 54 yaşındaki babası Ersin Kaygas’ın gençliğinde kendisine sık sık tecavüz ettiğini anlattı. Tanınmamak için peruk ve gözlük takan genç kadın, Ersin Kaygas’ın kendisinin öz babası olamayacağını, bunu da DNA testi ile kanıtlayacağını söyledi.

İZİNİ SÜRÜP ÖLDÜRDÜ

Ersin Kaygas, daha önce de Derya Tuna’nın programında aynı iddiaları ortaya atan kızını peruk takmasına rağmen tanıdı. Küçükçekmece’de oturan Ersin Kaygas, uzun süredir konuşmadığı kızının izini sürdü ve Çatalca’nın Gökçeali Köyü’ndeki evini tespit etti. Ersin Kaygas, kızını bahçedeki köpeğine yemek verirken belindeki ruhsatsız 7.65 tabancayla öldürdü.

Nermin Ardıç’ın kendisinin öz kızı olduğunu söyleyen baba Ersin Kaygas, şunları söyledi:

ONURUMLA OYNADI

"Kızım evli bir adama kaçtı. O yüzden konuşmuyorduk. Ancak annesi ile görüşüyordu. Adam daha sonra karısını boşayıp kızımla evlendi, ama bizim husumetimiz devam etti. Daha önce Derya Tuna’nın programında hakkımda kötü şeyler söylediğini işitmiştim. Geçen gün yine televizyonda kendisine tecavüz ettiğimi söyleyince çılgına döndüm. Arayıp izini buldum ve vurdum."

Bakırköy 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde kasten adam öldürme suçundan tutuklu yargılanan Ersin Kaygas, son sözünde, "Verilecek her türlü karara saygı duyacağım. Kızım benim onurumla şerefimle oynadı. Başka da bir şey demiyorum" diyerek kendisini savundu.

ÖNCE MÜEBBET ALDI

Ersin Kaygas’ın avukatı, müvekkilinin bu suçu ağır tahrik altında işlediğini öne sürerek, "Müvekkilim kızını olaydan önce defalarca uyarmıştır. Ancak kızı babasının hiçbir sözünü dinlemeden onu bütün Türkiye’nin önünde rencide etmiş ve küçük düşürmüştür. Olay bu nedenden dolayı meydana gelmiştir. Müvekkilime verilecek cezada bu hususların göz önüne alınmasını talep ediyorum. Müvekkilim kimseyi durup dururken öldürmemiştir" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, Ersin Kaygas’a önce müebbet hapis cezası verdi. Bu suçun haksız tahrik altında işlendiğine karar veren mahkeme, Kaygas’ın cezasını 18 yıla, duruşmalardaki iyi halinden dolayı ise 15 yıla indirdi.

Kaynak:www.hurriyet.com.tr