BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Tüzmen Mersine kamp kurdu

Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Mersin'i almak için adeta kamp kurdu. Tüzmen bugünde adayını destek vermek için kapı kapı dolaştı.

Abone ol

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Mersin'deki inşaatçı ve mimarların ölçeklerini artırarak, yurtdışına açılmalarını beklediklerini söyledi.

Kürşad Tüzmen, partisinin Mersin Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Mustafa Eyiceoğlu'nun seçim çalışmalarına destek vermek amacıyla geldiği Mersin'de, İnşaat ve Mimarlar Odası şubesini ve Dokuz Balıkçılar Kooperatifi'ni ziyaret etti.

Mersin'deki seçim çalışmaları sırasında çoğu kişinin ''bu işe girme, çözülmez bu iş'' dediği çöp sorunuyla karşılaştıklarını belirten Tüzmen, şöyle konuştu:

''Baktık ki 10 yıl önce söz verip de yerine getirilmeyen çöp sorunu var. Ama biz 'çözeriz' dedik ve 6 ayda çözüme kavuşturduk. Fakat daha sonra, sözünü yerine getiremeyenler, çıkıp 'biz çözdük' dedi. Halkım, kimin neyi çözdüğünü çok iyi biliyor. Ama bu insanların böyle söylemesi ve emeğe saygısızlık yapması insani üzüyor.''

Türk firmalarının Dubai'de metro, Mısır'da havaalanı, Rusya'da en akıllı bina, Sudan'da köprü ve Afganistan'da alt ve üstyapı çalışmalarını yaptıklarını vurgulayan Tüzmen, Mersin'deki inşaatçı ve mimarların da ölçeklerini artırarak, yurtdışına açılmalarını beklediklerini bildirdi.

Bugüne dek Mersin'de yaptığı ziyaretlerin odak noktasında ekonomik gelişmelerin yattığını, bu sefer ise halkın karşısına seçim çalışmaları nedeniyle çıktığını ifade eden Tüzmen, şöyle devam etti:

''Mersin'de birçok şeyin ıskalandığını biliyoruz. Yerel yönetimdeki sıkıntılarımızın tamamı, vizyon eksikliğinden kaynaklanıyor. Artık bunu durdurup, kenti vizyon sahibi arkadaşların yönetmesini istiyorum. Çünkü ben, sadece makyaja değil, yapılan hizmete bakarım. Ama baktığım zaman bu kentte yapılan birşey göremiyorum.''

Mersin halkının elektrik ve suyun dışında hiçbir hizmet alamadığını savunan Tüzmen, ''Ancak bunları da devlet getiriyor. Yani Mersin'de belediye hiçbir şey yapmıyor'' dedi.

Kentte 25 yıl önce yapılan yalnızca 1 tane gökdelen bulunduğunu ifade eden Tüzmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Neden bugün 5 yıldızlı oteller yapamıyoruz? Demek ki yerel yönetimler geleceğe ufukla bakmıyor. Elbirliğiyle hızlı tren, havaalanı yapıyoruz. Bunlar kent için çok önemli. Ama bunları daha hızlı bir şekilde hayata geçirebilmek için sizlerden oylarınızı istiyorum. Ben günde 20 saat çalışıyorum. Yanımdaki ekip de bu çalışma temposuna ayak uyduracak bir kadro. Bu nedenle, Mersin halkının artık bazı şeylere 'dur' demesi gerek.''