BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  POLİTİKA

Tüzmen Baykala yol gösterdi

Tüzmen, yüzme şampiyonası yarışını izledi. Baykal'a da çağrı yaptı...

Abone ol

Avrupa Yüzme Birliği'nce (LEN) organize edilen 8'inci Avrupa Açık Deniz Yüzme Şampiyonası, Mersin'in Erdemli İlçesi'ne bağlı turistik Kızkalesi Beldesi'nde başladı. 4'ü Türk 13'ü yabancı, 17 sporcunun katıldığı yarışmayı izleyen Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, “CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın yüzme sözü vardı. Bu güzel beldede gelip yüzerse Kızkalesi'nin tanıtımını yapmış olur. Baykal'ı buraya bekliyoruz'' dedi.

8'inci Avrupa Açık Deniz Yüzme Şampiyonası'na katılan Bakan Kürşad Tüzmen, yarışmaya başlanmadan önce gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kendisinin de denize girip girmeyeceği sorusuna, “Sabah 6'da uyanıp, o işi hallettim'' diyerek yanıt verdi. Daha sonra iskeleye giden Tüzmen 6'sı Alman, 2'si İsrail, 5'i Fransız ve 4'ü Türk olan yüzücülerle sohbet etti. Tüzmen'in yarışmayı başlatmasıyla önce 9 erkek yüzücü 15 dakika, sonra da 8 kadın yüzücü 10 kilometrelik mücadeleye başladı. Yüzücülerin kıyıdan yaklaşık 800 metre açıkta olan tarihi Kızkalesi'nin etrafında tur atması renkli görüntüler oluşturdu. Sahil Güvenlik botlarıyla cankurtaran teknelerin de eşlik ettiği müsabakaları denizde seyretmek için tekneye binen Bakan Tüzmen, 2013 Akdeniz Oyunları'na aday bir kent olan Mersin'in Avrupa Açık Deniz Yüzme Şampiyonası ile büyük tanıtım yaptığını söyledi. Tarihi ve turistik Kızkalesi Beldesi'nin de dünyanın en güzel yerlerinden biri olduğunu anlatan Bakan Kürşad Tüzmen, “Sayın Baykal'ın yüzme sözü vardı. Bu güzel beldede gelip yüzerse Kızkalesi'nin tanıtımını yapmış olur. Baykal'ı buraya bekliyoruz'' dedi.

Tüzmen yarışları bir süre takip ettikten sonra restorasyon çalışmalarını yerinde görmek içi Kızkalesi'ne çıktı. Burada tarihi şapeli ve mozaikleri ilgiyle inceleyip, merdivenle yaklaşık 40 metrelik burçlara çıktı. Tüzmen, “Seçimlerde sandıktan çıkar gibi bir hamlede çıktık'' diye espri yaptı.