BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Tuzlaya kadeş ilçe

Tuzla Belediyesi ve Slovakya'nın Trencianske Teplice ilçe Belediyeleri artık kardeş ilçe oldu.

Abone ol

Tuzla Belediyesi ve Slovakya'nın Trencianske Teplice ilçe Belediyeleri arasında imzalanan kardeş şehir anlaşması öncesi Slovak heyetinden Trencianske Teplice Belediye Başkanı sayın Stefan Skultety ve Slovakya Büyükelçiliği Dış İşleri Müsteşarı sayın Rudolf Michalka belediyemize teşrif ettiler.

Belediyemiz Başkanlık makamında gerçekleşen kardeş şehir anlaşması için imzalar atıldı. Basın mensuplarının da katılımıyla yapılan imza töreninde Tuzla Belediye Başkanı Mehmet DEMİRCİ anlaşmanın iki belediye için de hayırlı olması dileklerini belirtirken, bu tür anlaşmalarla birlikte ülkeler arası ilişkilerin gelişmesinin ve Tuzla’nın tanıtımının hızlı bir şekilde sağlanmasının amaçlandığını belirtti. Trencianske Teplice Belediye Başkanı Stefan Skultety ise yaptığı konuşmada Tuzla Belediye Başkanı Mehmet DEMİRCİ ile bir Slovakya ziyareti sırasında tanıştıklarını ve iki şehir arasında özellikle turizm potansiyelinin benzerliği üzerine konuşmalar yaparak bir kardeş şehir anlaşması yapılması kararını aldıklarını belirtirken, ilişkilerin resmi olarak başlamasından dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

Yapılan anlaşma ile iki belediye arasında kültürel, sosyal, ekonomik ve siyasal turizm alanlarında ortak çalışmalar yapılması amaçlanmaktadır. Aynı zamanda iki belediye sınırları içerisinde yer alan spor kulüplerinin ve okulların ortak etkinlikler düzenlemesi bu amaçlar arasındadır.

Kardeş şehir anlaşması imza töreninden sonra ise heyet Tuzla’da sahil gezisi yaptıktan sonra Kültür Evi tanıtıldı ve İçmeler, Şifalı Sular Kaplıcaları gezildi.