BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Tuzlada tapu heyecanı

Tüm Tuzla’yı heyecanlandıran tapu dağıtımları Mimarsinan Mahallesi’nden başladı.

Abone ol

Mehmet Demirci önderliğindeki Tuzla Belediyesi, ilçedeki sorunları çözüme kavuşturmaya devam ediyor. Tuzla’nın yıllardan beri çözüm bekleyen imar sorunu çözülerek, hak sahiplerine tapuları dağıtılmaya başlandı. Mimarsinan Mahallesi’nde, yeni dönemde hazırlanan imar planı ile yoğunluk, yapılaşma şekli, zemin yapısı ve şehircilik kriterlerine uygun hale getirilerek yeniden düzenlendi. Senelerden beri kördüğüm haline gelen sorun çözülerek, hak sahiplerine müstakil tapuları yapılan törenle teslim edildi.

Tapu dağıtımlarında ilk tören Mimar Sinan Semt Konağı’nda yapıldı. 15 Ağustos 2008 Cuma günü yapılan ve Tuzlalıların yoğun katılım sağladıkları törende, duygu dolu anlar yaşandı. Yıllardır çözüm bekleyen sorunlarının çözüme ulaşmasının ve tapularına kavuşmanın verdiği sevinç ve mutluluk bütün törene yansıdı.

Tapularına kavuşan hak sahiplerinden Gülayten AKIN heyecanını ve sevincini : ‘Çok güzel bir duygu Allah herkese nasip etsin. Allah, Tuzla Belediye Başkanı ve belediye çalışanlarından razı olsun.’ sözleri ile dile getirirken, diğer bir hak sahibi Yusuf Erköse ise Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci’ye teşekkürlerini ileterek: ‘Yıllardır bizi kandırdılar; evlerinizi yıkacaklar sizi buradan gönderecekler diyerek bizi korkuttular ama sonuçta Belediye Başkanımız Mehmet Demirci bize verdiği sözü tuttu ve tapularımıza kavuştuk. Allah sizden razı olsun.’ dedi.

Törenlerde bir konuşma yapan Başkan Demirci: ‘Tuzlamız, İstanbul’umuzun en yaşanılabilir ilçesi olma yolunda hızla ilerliyor. Düzenli yapılaşma, çevre düzenlemeleri ve yapılan diğer çalışmalar ile insanların barınmak için değil, yaşamak için geldikleri bir ilçe için çalışıyoruz. Yapılan yoğun çalışmalar sonucu İstanbul’un en eski ilçelerinden biri olan Kadıköy’de bile çözüme kavuşturulamamış imar sorununu çözüme kavuşturduk. Tapular hak sahiplerine dağıtılmaya başlandı. Buradan müjde veriyorum, tapu dağıtımlarımız Tuzla’nın tüm mahallelerinde devam edecek’ dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

‘Verdiğimiz sözü tutmuş olmanın onuru ile geldiğimiz noktada halkımızın gözündeki mutluluğu görmek bizim için en güzel hediye oldu ve çalışmalarımızdaki azmimizi en yukarılara taşıdı.’