Tuzla Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından ilk kez psikolog tarafından anne babalara yönelik bir seminer düzenlendi. Seminerde çocukların davranış bozuklukları, marka çılgınlığı ve parmak emme alışkanlıkları konuları ele alındı.
Abone olTuzla Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından ilk kez psikolog tarafından anne babalara yönelik bir seminer düzenlendi. Seminerde çocukların davranış bozuklukları, marka çılgınlığı ve parmak emme alışkanlıkları konuları ele alındı.
Tuzla Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde görevli Psikolog Elif Apakgün, Ord. Prof. Dr. Cahit Arf İlkokulu toplantı salonunda düzenlenen seminerde konuyla ilgili sinevizyon sunumu yaptı. Seminere Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Turgut Özcan, Tuzla Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Ali Kemal Durgun ile anne babalar katıldı. “Anne-Baba Okulu Seminerleri”nin ilkinde ebeveynlere çocuklarının durumları ve karşılaştıkları güçlükler hakkında sorular soruldu ve yanıtlar alındı.
Erken Dönemde Bilgilendirmenin Önemi
Anne ve babaların 3-6 yaş çocuklarda en çok yaşadıkları problemin, kurallara uymayan, söz dinlemeyen çocuklar olduğunu belirten Psk. Apakgün, yaptığı sunumda şunları söyledi: “Var olan problemler için başlangıçta önlem alınmazsa, çocukların ileriki yaşlarında kişilik ve davranış problemleri ortaya çıkabilir. Bu açıdan anne ve babaları erken dönemlerde bilgilendirmek oldukça önemlidir. Anne ve babaların en çok yaptıkları hata çocuklarının her istediğini yapmaları, çok koruyucu olmaları, onların yerine her şeyi düşünmelidir. Bunların sonucunda karşımıza çıkan tablo, hırçın, bencil, empati kuramayan bireylerdir. Çok kural koyma, devamlı ödül ya da ceza vermek de çok doğru değildir. Her şeyin açıklamasını yapan bir anneye babaya sahipse, duyarlaşmaya başlayan bir çocuğunuz var demektir.”
Anne-Baba Okulu Semineri’nin ikincisi 11 Mart Salı günü Farabi İlkokulu’nda gerçekleştirilecek.
es New Roman","serif"'> İdris Güllüce Kültür Merkezi