Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın tuvalet örneği şaşırttıBabacan
Abone olDevlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, borçların ödemesini tek bir kuruş karşılıksız para basmadan, TL'nin değerini koruyarak gerçekleştirdiklerini söyledi. Bakan Babacan'ın tuvalet örneği ise şaşırttı!
Seçim çalışmaları çerçevesinde Ankara'nın Haymana ilçesini ziyaret eden Babacan, Cimcime Otel'de düzenlenen toplantıda vatandaşlar ve parti ilçe teşkilatıyla bir araya geldi.
İktidarları döneminde engellemelerle karşılaştıklarını dile getiren Babacan, şöyle konuştu:
''Bir yandan biz koşmaya çalışırken bir yandan paçamızdan, eteğimizden yapışanlar oldu. Ayağımıza pranga takanlar oldu. Bir e-muhtıra vakası yaşadık. Bir parti kapatma davası yaşadık. Belli bir kesim Türkiye'yi evirip çevirsin, halkın iradesi, 'tamam olabilir' ama o kadar da egemen olmasın. Biz dedik ki, biz AK Parti'yiz. Biz gerçek anlamda halkı temsil eden bir partiyiz. Biz sizlerin arasından çıkmış insanlarız. Biz halkımızın problemlerini bire bir görüp, yaşayıp bu noktalara geldik''
''ASLA KARŞILIKSIZ PARA BASMADIK''
Babacan, 2001 krizinin maliyetine değinerek, iktidara geldikleri 2002 yılının ekonomik verileriyle bugünün ekonomik verilerini kıyasladı. Bir yandan sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirirken, vatandaşın imkanlarını çoğaltırken bir yandan da sürekli borç ödediklerini belirten Babacan, şunları söyledi:
''Bunu yaparken de asla karşılıksız para basmadık. Çünkü bizden önceki dönemlerde bunu çok kullandılar. Bugün 200 liralık bir banknotun maliyeti 10 kuruş. Biraz kağıt, biraz mürekkep 19 kuruşa mal ediyorsunuz, piyasaya sürüyorsunuz 200 lira. Bunu karşılıksız yaptığınızda en büyük hırsızlık. Karşılıksız parayı bastığınızda ne oluyor? Vatandaşınızın cebindeki paranın değerini alıyor, aşağı indiriyorsunuz. Olmadı, enflasyon alıyor.
Seçim dönemleri buğdaya yüksek fiyat, emekliye memura zam veriyorlar. Para yok, nereden buluyorlar? Zaten borç almış başını gitmiş. Borçlanabiliyorsa borçlanıyor, yoksa Merkez Bankası'na 'bas parayı' diyor. Biz borçların ödemesinde çok şükür tek bir kuruş karşılıksız para basmadan gerçekleştirdik. TL'nin değerini koruyarak gerçekleştirdik. 2004 yılında altı sıfırın hepsini attık. Her gelen hükümet bir sıfır ekleyip gitti. Tuvalete gitmek 1 milyon liraydı. Türkiye'ye ilk defa gelen turistler bizdeki paraları görünce, 'çocuk oyuncağı mı, şaka mı' diyorlardı ama bugün bakıyoruz Avrupalının cüzdanında, Arapların cüzdanında Türk Lirası duruyor. Niye? Para değerini koruyor. Eskiden bizim parayı adam yerine koymuyorlardı, ciddiye almıyorlardı. Suriye'ye gidin TL ile alışveriş edin.''