BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Tutulmaya iyi hazırlandık

Kültür ve Turizm Bakanı Koç, güneş tutulmasıyla ilgili tanıtım çalışmalarının iyi yapıldığını söyledi.

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, güneş tutulmasıyla ilgili tanıtım çalışmalarının iyi yapıldığını belirterek ''Tanıtım çalışmaları öyle iyi yapılmış ki oteller tam doluluk oranına sahip. Ben tanıtım yaptığım kanaatindeyim'' dedi.

Tam güneş tutulmasını izlemek üzere Antalya'ya gelen Koç, Manavgat'ın Çolaklı beldesindeki Süral Otel'de düzenlenen basın toplantısına katıldı.
Atilla Koç, toplantı öncesinde dinlenirken Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Gülay Barbarosoğlu ve Antalya Valisi Alaaddin Yüksel ile sohbet etti. Barbarosoğlu'nun tutulmanın önemine ilişkin sözlerine şakayla yanıt veren Bakan Koç, ''Biz sizden ziyade turizm için geldik'' dedi. Esprilerine devam eden Koç, yanında bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e dönerek, ''İlim adamı out, ilim kadını in'' dedi.

Atilla Koç, basın toplantısında yaptığı konuşmada, Antalya'ya hem Kültür hem de Turizm Bakanı olarak geldiğini söyledi. Güneş tutulmasının tabiat ve astronomi olayı olmasının yanı sıra bir kültür olayı olduğunu vurgulayan Bakan Koç, şöyle konuştu: ''Her hadisede olduğu gibi bu işin de manevi ve maddi şarlatanları olabilir. İlmin kapasitelerini dikkate alarak, inanan insan için her türlü şarlatanlıktan uzak durmak insan olmanın gereğidir. Biz her
türlü şarlatanlıktan uzak olarak ilim insanlarımızın verdiği bilgilere güvenerek, ama içimizden bazı şeyleri mutlaka olur manasında değil, ihtimal hesapları içinde olabilir teyakkuzunu göstererek hareket etme mecburiyetindeyiz.''

AA