BIST 10.343
DOLAR 32,66
EURO 35,10
ALTIN 2.445,11
HABER /  GÜNCEL

Tutulma hazırlıkları tamam

Tutulmanın en güzel izleneceği yerlerden biri olan Manavgat ve Side'ye hazırlıklar tamamlandı.

Abone ol

Tam güneş tutulmasının en güzel izleneceği yerlerden biri olan Manavgat ve Side'ye yoğun turist ilgisi olduğu bildirildi.

Side'de tam tutulmasını izleneceği en gözde yer olan Apollon Tapınağı'nın olduğu alanı, sabahın erken saatlerinden itibaren çok sayıda turist ve yerli ve yabancı gazeteciler doldurdu. Tapınakta halka ücretsiz gözlük dağıtılırken, Side Belediyesi, Tapınak alanında bekleyenlere su, meşrubat ve bira ikram etti.

Side içine araçların geçişine izin verilmezken yabancı konukların beldeye transferleri de ücretsiz sağlandı. Tam güneş tutulmasını canlı olarak yayınlayacak NASA ekibi, Side Antik Tiyatro'daki son çalışmalarını tamamladı. Side'ye 20 kişilik ekip ve 20 büyük, çok sayıda da küçük teleskopla gelen ABD'nin San Francisco kentinde bulunan NASA'ya bağlı
Exploratorium Müzesi ekibi, güneş tutulmasını CNN ve www.exploratorium.com internet adresinden canlı yayınlayacak.
Ekip, müzeye gelenlere ücretsiz gözlük dağıtıyor. Side'de belediyenin anlaştığı özel bir güvenlik şirketi, jandarma ve zabıta ekipleri tarafından güvenlik önlemleri alındı. Bu arada Side ve Manavgat'ta hava açık. Prof Dr. Orhan Gölbaşı gözlem için mükemmel bir hava olduğunu ve Venüs ve Mars gezegenleri ile parlak yıldızların izlenebileceğini kaydetti.