Cemaate yakınlığıyla bilinen TUSKON, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'a destek çıktı.
Abone olCemaate yakınlığıyla bilinen TUSKON'dan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'a destek! Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), baskı ve ötekileştirmenin yapıldığı bir günde Kılıç'ın, toplumsal doğruları cesaretle dillendirme erdemi gösterdiği belirterek, tebrik etti.
TUSKON, Anayasa Mahkemesi'nin 52 kuruluş yıldönümünde Mahkeme Başkanı Haşim Kılıç'ın açıklamaları üzerine bir açıklama yaptı. Türkiye'nin tüm kurumlarıyla demokratik bir işleyişe sahip olması için hukuk devleti olması gerektiği belirtilen açıklamada, son dönemde mesnetsiz iddialarla hukuk sisteminin yıpratıldığı iddia edildi. İşte o açıklamadan bazı satır başları;
"KILIÇ'I TAKDİR EDİYORUZ"
Hukukun üstünlüğü ilkesinin yara almasının iş dünyasında da ciddi tedirginliğe sebep olduğu bu dönemde, Anayasa Mahkemesi Başkanı Sayın Haşim Kılıç'ın Anayasa Mahkemesi'nin kuruluşunun 52. yılı sebebiyle yaptığı konuşmada; hukuk karşısında her bir bireyin eşit olması, hukukun üstünlüğü, demokratik sistemlerde güçler ayrılığı ilkesinin hayati rolü ve yargının bu güç dengesindeki yeri, başta insan onuru olmak üzere bireysel hak ve özgürlüklerin garanti altına alınması gibi evrensel değerlere vurgu yaparak ilgili herkese çağrıda bulunmasını takdir ettiğimizi ifade etmek isteriz.
Ayrıca, baskı ve ötekileştirmenin zirve yaptığı günümüzde, toplumsal doğruları cesaretle dillendirme erdemini gösteren Sn. Haşim Kılıç'ı candan tebrik ediyoruz. Bu cesur, onurlu, kararlı ve tarafsız duruşun tüm yargı mensuplarına, karar verirken her şart ve zamanda sadece ve sadece hukuku temel almaları için ilham vereceğini ümit ediyoruz.
"ELEŞTİRİLER DİKKATE ALINMALI"
"ELEŞTİRİLER DİKKATE ALINMALI"
Anayasal düzenimizin garantisi olan Anayasa Mahkemesi'nin Başkanı'nın mahkemenin bütün üyelerinin onayını alarak, adaletin tesisine dair hem hukuk sistemine hem de siyaset alanına yönelik eleştirileri dikkatle ele alınmalı ve değerlendirilmelidir.
Yakın tarih bize toplumların sıkıntılı dönemleri ancak hukuku işleterek ve ortak toplumsal değerleri yücelterek aşabileceklerini göstermiştir. 'Adalet Mülkün Temelidir' ifadesinde tam manasını bulan hukukun üstünlüğü ve adalet anlayışının devletin ve toplumsal refahın merkezi olduğu gerçeğini asla aklımızdan çıkarmamalıyız. Bir toplumun vicdanı olan hukuk sistemi, karşısındaki güçlü de olsa, haklı olanın hakkını alabileceğinin teminatı olmalıdır.