BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

TÜSİADda seçime tepki

TÜSİAD Üyesi Tuğrul Erkin, yönetim kurulu atandığını televizyon ve gazetelerde gördüm. Emrivakiyi kabullenmek zor'' dedi.

Abone ol

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Üyesi Tuğrul Erkin, ''Bu yıl daha demokratik bir ülke, daha demokrat bir toplum söylemleri içinde yeni bir yönetim kurulu atandığını televizyon ve gazetelerde gördüm. Bir emrivakiyi kabullenmek zor'' dedi.

TÜSİAD'ın 37'nci Genel Kurulunda söz alan Erkin, demokratikleşmenin insan hayatının her aşamasında sağlanması gerektiğini ve bunun demokrat bir kişilik için şart olduğunu ifade ederek, tamamen bu temel düşünceye dayanarak TÜSİAD'a üye olduğunda, derneğin demokrat bir yapıya ulaşmasını arzuladığını söyledi.

Erkin, ''Ülkedeki seçim sisteminin demokratik olmadığını, siyasi partilerin yapılarının demokratik olmadığını, partilerdeki oligarşik yapıların seçim sistemiyle oluşturulduğunu, TBMM'nin mevcut seçim sistemiyle çoğunluğun temsilcisi olmadığını cesaret ve inançla savunan bir sivil toplum örgütünün, kendi iç yapısında demokrat olma zorunluluğu vardır. Yoksa acımasızca eleştirdiğimiz kişiler, bizi de acımasızca eleştirirler. (Sen kendine bak) derler'' diye konuştu.

Geçmişte, TÜSİAD yönetimini zayıflatmadan, geleneklerini ve ağırlığını koruyarak demokratik bir seçim yapma gerekliliğini dile getirdiğini ve görüşünün kabul gördüğünü aktaran Erkin, Feyyaz Berker'in çabalarıyla yönetim kurulu ve başkanlık seçimi öncesinde üyeler arasında bir eğilim yoklamasına gidilmesi uygulamasına başlandığını belirtti.