BIST 9.577
DOLAR 33,99
EURO 37,83
ALTIN 2.821,03
HABER /  GÜNCEL

Türkmenlere ikinci sefer

Türkiye Türkmenler için devrede. Yaralı Kerküklüler için ikinci uçak kaldırıldı.

Abone ol

Dışişleri Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Emirli köyünde geçen hafta sonu düzenlenen terör saldırısında yaralanan Iraklı Türkmenlerin bir bölümünün daha Türkiye'ye getirilmesi için bugün ikinci bir sefer düzenlendiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Irak'ta Kerkük'ün güneyindeki Emirli köyünde 7 Temmuz 2007 tarihinde gerçekleyen terör saldırısının ardından, yaralananlardan 21'i GATA'da tedavi altına alınmak üzere iki askeri ambulans uçağıyla ülkemize getirilmişti" denildi.

Yaralı Iraklı Türkmenlerin bir bölümünün daha Türkiye'ye getirilmesi için bugün ikinci bir sefer düzenlendiği ve yaralıları getirmek üzere Kerkük'e giden Türk Hava Kuvvetlerine ait ambulans uçağın, aynı zamanda antibiyotik, ağrı kesici, serum türü ilaç ve yardım malzemelerini naklettiği kaydedildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Uçağımızla Ankara'ya getirilen 8 yaralı yine GATA'da tedavi altına alınacaktır. Öte yandan Emirli köyüne acil insani yardım yapılması konusunda hazırlıklar Bakanlığımızın eş güdümünde TİKA tarafından sürdürülmektedir."